Az 5 leghatásosabb gyakorlatsor toka eltüntetésére: csak napi 5 perc és 4 hét alatt megszabadulsz tőle!

Borítókép: Az 5 leghatásosabb gyakorlatsor toka eltüntetésére: csak napi 5 perc és 4 hét alatt megszabadulsz tőle! Forrás: Getty Images
Annak ellenére, hogy sokan nem hisznek benne, az arcjóga valóban az egyik leghatásosabb gyakorlat, amely valóban képes minimalizálni a rácok kialakulását, és olyan liftinget adni, mely akár egy fiatalító kúrával is képes felérni. Azonban kiváló megoldás lehet például toka ellen is, méghozzá napi 5 perc igénybevételével. Az alábbiakban összeszedtük a leghatékonyabb gyakorlatokat arra, ha a toka eltűntetése a cél.

Az arcjóga gyakorlatok javítják a vérkeringést, segítenek szép struktúrát adni az arcnak. Ami pedig a legnagyobb előnyük, hogy mindössze napi 5-10 perc ráfordítással képesek felvenni a harcot még a legmakacsabb toka ellen is. Az áll alatti redő vagy más néven toka, sok esetben túlsúly miatt alakul ki, de idővel az öregedésnek köszönhetően az arc izmai is veszítenek a feszességükből, így ebből az okból adódóan is kialakulhat toka. Nyilvánvaló, hogy esztétikai szempontból ez nem egy ideális állapot, olyannyira, hogy sokan plasztikai sebészhez fordulnak annak orvoslásáért. Azonban ennél van jobb megoldás is.

Az alábbiakban összeszedtünk 5 olyan arcjóga gyakorlatot, mely nem csak feszesíti a bőrt, hanem a toka ellen is képes felvenni a harcot. A napi 5-10 perc gyakorlás pár hónap alatt látható eredményt fog hozni.

1. Gyakorlat

Az első módszer, egy kissé szokatlan, sőt idétlen lesz, de annál hatásosabb. Először is szívd be az arcod, és próbálj mosolyogni, de a szádat ne mozdítsd meg. Majd engedd vissza normális állapotába az arcod, majd ismételd meg egymás után hétszer a gyakorlatot.

Forrás: Getty Images

2. Gyakorlat

Szintén vicces feladat következik. Feszítsd meg a nyakad, és csűcsöríts. Érdemes felemelned a fejed, és így még intenzívebb lesz a gyakorlat. Ezt a pozíciót tartsd ki 10 másodpercig, majd ismételd meg hétszer.

Forrás: Getty Images

3. Gyakorlat

Egy viszonylag egyszerű, ám annál hatásosabb gyakorlat: hajtsd le a fejedet, majd érintsd meg vele a mellkasod, majd emeld vissza a fejed. Ezt érdemes megismételned hétszer.

Forrás: Getty Images

4. Gyakorlat

A negyedik gyakorlat során fújd fel az arcodat, úgy mintha felduzzadna az arcod. Ez azért kiváló gyakorlat, mert ilyenkor az arc összes izma megfeszül. Érdemes lehet a még komolyabb hatás érdekében a tenyereddel két oldalról nyomást gyakorolnod az arcodra, így tovább fokozhatod a hatást. Ezt ismételd meg hétszer.

Forrás: Getty Images

5. Gyakorlat

Végezetül pedig fordítsd jobbra-balra a nyakad tíz-tízszer. Ezáltal kissé le is nyújtod a gyakorlatok során megerőlteted izmaidat, és még a nyakad is sokkal tónusosabb lesz.

Forrás: Getty Images

Hát nem nagyszerű, hogy napi 5 perc ráfordítással már ilyen nagyszerű eredményeket tudsz elérni?

Az alábbiakban pedig további nagyszerű arcjóga gyakorlatokat szedtünk össze.