Így építsd be a futóedzéseket az utazásodba – 5 tipp

Borítókép: Így építsd be a futóedzéseket az utazásodba – 5 tipp
Ne hanyagold el a futást külföldön sem, akár üzleti célból utazol, akár élvezetből! :)

Bármilyen nagy fáradsággal alakítottuk otthon a futóedzések rutinját, mindezt túlságosan is könnyű egy perc alatt félredobni, amikor elutazik az ember. Egyszerűen felborul a napirendünk, máskor kelünk és fekszünk, na meg magával az utazással is hosszú órák telnek el. Nézzük, mit tehetünk, hogy néhány kilométernyi futást azért be tudjunk iktatni a szabadságunk vagy az üzleti utunk alatt is (síeléskor nem kötelező):

1. Van már útiterved?

Tudod, hogy melyik nap hánykor kelsz, hova mész, mit nézel meg? Ha még nem, akkor alakíts ki egyet – legalább nagyjából –, hogy lásd, a nap melyik szakába tudod beleilleszteni a futóedzést. Vigyázat, érdemes belekalkulálni a jetlaget is a tervbe.

2. Amint megérkeztél, kocogj egyet

Jól fog esni a hosszú út után elgémberedett tagjaidnak egy 30 perces, könnyű futás. A végén nyújts egyet. Máris megvolt az első edzésed – a következő napon könnyebb lesz belekezdeni.

3. Ha csak 15 perced van, az is jobb, mint a semmi

Méghozzá sokkal jobb! Ne hanyagold el az edzést csak azért, mert nincs rá elég időd. A nem elég is valami.

4. Dicsekedj el a barátaidnak

Persze ne vidd túlzásba – nekünk is piszkálja a csőrünket néha, ha valaki az óceán partjáról posztolja futócipős selfie-k tucatjait. De egy-két fotó a káprázatos tájban téged is tovább inspirál majd.

5. Ha teheted, fuss reggel

Minél előbb, annál jobb.