Elhízáshoz és alvászavarhoz vezethet, ha ezt a 6 gyümölcsöt eszed elalvás előtt!

Borítókép: Elhízáshoz és alvászavarhoz vezethet, ha ezt a 6 gyümölcsöt eszed elalvás előtt! Forrás: Jane Trang Doan/Pexels
Lassan itt a nyár, ennek örömére pedig egyre több friss, szezonális gyümölcsöt fogyaszthatunk. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mely gyümölcsöt mikor fogyasztod el, és természetesen az sem, hogy mennyit eszel belőle. Mutatjuk is, melyek azok, amelyek alvászavart is okozhatnak, és hízáshoz is vezethetnek, ha túl későn fogyasztod őket.

Aki ismeri, rendszeresen figyeli a testét, bizonyosan észrevehette, hogy ha későn fogyaszt gyümölcsöt, akkor egyszerűen képtelen álomra hajtani a fejét. Ennek oka pedig igen egyszerű, ugyanis bizonyos gyümölcsök kifejezetten nagy cukortartalommal rendelkeznek, ezeknek a fogyasztása pedig inzulint szabadít fel a szervezetben, mivel kizárólag így képes a vércukorszint szabályozására. Ennek következtében pedig az energiaszinted jelentős növekedésnek indul, a folyamat pedig igencsak megnehezíti azt, hogy álmos legyél.

Forrás: Ron Lach/Pexels

Arról nem is szólva, hogy a késő esti étkezést ajánlott hanyagolni, ez fokozottan igaz abban az esetben, ha az elfogyasztandó étel nagy cukortartalommal bír, ugyanis hiába egészséges a gyümölcs, akár hízáshoz is vezethet a rendszeres, mértéktelen, késő esti fogyasztása. Így nem teljesen igaz, hogy miután egészségesek, bűntudat nélkül fogyaszthatsz belőlük. Azonban, ha a mértékre, és a fogyasztás időpontjára is vigyázol, akkor hasznos elemei lehetnek az étrendednek. Mutatjuk is, melyek azok a gyümölcsök, amelyeknek magasabb a cukortartalma, így nem ajánlott őket elalvás előtt fogyasztani!

Csak óvatosan! Ezeknek a gyümölcsöknek a legmagasabb a cukortartalma!