Ezért is jó, ha sokat csókolózol

Borítókép: Ezért is jó, ha sokat csókolózol Forrás: Getty Images
Azon túl, hogy nagyon klassz dolog, csókolózni rendkívül egészséges is: kutatók számtalan pozitív hatását elemezték már. Tudtad, hogy még a fogaidnak is nagyon jót tehet? Kíváncsi vagy rá, hogyan? Cikkünkből kiderül.

Te milyen gyakran csókolózol a pároddal? Naponta, vagy inkább csak elvétve? Ha az utóbbi, akkor érdemes lenne változtatnotok az eddigi gyakorlaton; akár ma, Valentin nap apropóján. Egy kiadós csókolózásnak köszönhetően ugyanis számtalan jótékony élettani folyamat indulhat be a szervezetetekben. Többek között a fogaid is hálásak lesznek érte; kis túlzással ugyanis még a szuvasodást is megúszhatod, ha sokat és hosszasan csókolózol.

S hogy mi ennek az oka? Egy, a brit Mirror által idézett szakértő elmagyarázza: a csókolózás egész egyszerűen megnöveli a nyálképzést a szájunkban. A nyál pedig semlegesíti a savas kémhatást, „lemosva” a baktériumokat, amelyek fogszuvasodást, plakk lerakódást és lyukas fogakat okozhatnak. Természetesen csak ha egészségesek vagytok és persze az alapos fogmosást semmiképp nem helyettesíti – teszi hozzá a megkérdezett fogorvos.

Forrás: ITT

Galériánkban további 7 indokot sorolunk a sok csókolózás mellett!