JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Ezeket az ételeket fogyaszd, ha csodaszép bőrt szeretnél: többet érnek, mint egy jó kozmetikum

Borítókép: Ezeket az ételeket fogyaszd, ha csodaszép bőrt szeretnél: többet érnek, mint egy jó kozmetikum Forrás: Andrea Piacquadio/Pexels
Egészséges, ragyogó, élettel teli bőrt szeretnél? Nos, eláruljuk, nem csupán a fantasztikus kozmetikumokkal, vitaminokkal és az állandó hidratálással tehetsz a bőröd egészségért. Fontos tudni, hogy nem mindegy, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe. Vagyis hiába tápláljuk a bőrünket drágábbnál-drágább kencékkel, bizony, ha nem figyelünk oda arra, hogy miként táplálkozunk, jóformán hiába fektetünk pénzt krémekbe. Ugyanis az, hogy mivel táplálkozunk, jelentősen befolyásolja azt, hogy milyen lesz az arcbőrünk. Az alábbiakban összegyűjtöttük olyan ételeket, melyek nemcsak szuper egészségesek, de bizony a bőröd szépségéért is nagy mértékben felelősek.

A bőr egészségét nem csupán a kencék és a kapszulák, de a vitaminokban, egészséges zsírokban, ásványi anyagokban bővelkedő ételek is befolyásolják. Ez többek között azért is nagyon lényeges, mivel az egészségtelen étrend jelentősen károsíthatja az anyagcserét, a szerveket, hosszú távon akár hízáshoz is vezethet, és bizony a bőrképünkön is sokat ronthat.

Ezért is nagyon fontos arra figyelni, hogy pontosan milyen ételeket eszel, mivel ennek köszönhetően nemcsak sokkal egészségesebb leszel, de a szerveiddel és a bőröddel is jót teszel. És valljuk be, a legfontosabb az egészség megőrzése. Azonban nem lehet amellett elmenni, hogy az egészségi állapotunk egyértelműen kiül az arcunkra is. Így amennyiben a táplálkozásunk nem megfelelő, nem iszunk elegendő folyadékot, mozgásszegény életmódot élünk, és még stresszesek, túlhajszoltak is vagyunk, akkor bizony a bőrünkön is meg fog látszani az, hogy nem vagyunk maximálisan egészségesek.

Forrás: Pixabay/Pexels

A legfontosabb az elegendő folyadékbevitel

Elsősorban a legfontosabb az elegendő folyadékbevitel, ugyanis ennek hiányában bizony rengeteg bőrprobléma jelentkezhet. Így amennyiben ragyogó, hidratált bőrt szeretnénk, akkor elengedhetetlen, hogy napi 2-3 liter folyadékot fogyasszunk. A víz nemcsak hidratál, de tisztít, méregtelenít, és az emésztést is serkenti. Ezentúl a hidratáltság folytán az enyhébb ráncok képesek kisimulni, és az arcunk is megtelik élettel.

De nézzük is, mely élelmiszerek járulnak még hozzá a bőrünk egészségéhez.

Íme 8 olyan élelmiszer, amitől ragyogó bőröd lehet!