Belegondolni is rémes: kőkemény diétájáról vallott a világ egykor legnépszerűbb szupermodellje

modell, diéta, Forrás: Getty Images
Évtizedek óta tudjuk, hogy szupermodellnek lenni nem könnyű: talán egyszerű munkának látszik, mégis nagyon sok olyan dolog van, amivel keményen meg kell küzdenie egy modellnek. Ilyen például az állandó diétázás.

A joy.hu cikke.

Az 56 éves Elle MacPherson hosszú évekig volt a világ legkeresettebb szupermodellje: a szépség a Red Magazin legújabb számában árulta el, milyen rémes étkezési szokásokat vett fel a karcsúság érdekében a 30-as, 40-es éveiben.

A modellt "A Test"-ként emlegették, hiszen messze földön híres volt tökéletes idomairól. Ám egy idő után ő is rájött arra, hogy nem elég az, hogy milyen adottságai vannak, foglalkozni kell a testével, a lelkével.

A genetika az egy dolog. Ám ha betöltöd az ötvenet, megérted, minden azon múlik, hogyan ápolod a testedet, mennyire vagy energikus!
modell, fogyás,
Forrás: GettyImages

,,Rengeteg edzésmódszert és diétát kipróbáltam, de ma a legtöbb dolog, ami akkor bevált, már nem működik. Régen azt hittem, egészséges vagyok, mert kibírom három óra alvással, kávéval és nassolással a napot. Az emberek azt hitték, rendben vagyok, én azonban nagyon másként gondoltam" - mesélte a modell.

Elle azt is elárulta, bár tökéletesnek gondolták az emberek, neki évekbe telt, mire megbarátkozott adottságaival. Azóta 2 fiú édesanyja, és szerinte minden az egyensúlyon múlik. Nem tagadja, időbe telt, mire megtalálta a munka és a család közti arany középutat, ma azonban már flottul megy neki a dolog, és azt is tudja, a szépség titka az, hogy legbelül jól érezze magát, és harmóniában éljen önmagával.