JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

A citromos víz 6 áldásos hatása, amiért érdemes fogyasztanod: a súlycsökkentés mellett másban is segítségedre lehet!

Borítókép: A citromos víz 6 áldásos hatása, amiért érdemes fogyasztanod: a súlycsökkentés mellett másban is segítségedre lehet! Forrás: Pexels/Julia Zolotova
Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

A citromos víz csodájára régóta járnak az emberek, Miranda Kerr, Naomi Campbell és Gwyneth Paltrow is esküszik rá, és a közösségi médiában is újra felkapottá vált. Bár elterjedt vélekedés, hogy reggel éhgyomorra a leghatásosabb, a szakértők nem ajánlják savassága miatt, azoknak pedig egyetlen napszakban sem, akik érzékeny gyomrúak vagy gyomorproblémákkal küzdenek. És azért azt se gondoljuk, hogy egy pohárka belőle megoldja súlyproblémánkat, habár valóban segítheti az anyagcserét, több kilót életmódváltás nélkül nem fog rólunk leolvasztani.

Forrás: Pexels/Suhairy Tri Yadhi

A citromos víz egészségügyi előnyei

A citromos víz ivásának egészségügyi előnyei közé tartozhat az, hogy segíti a C-vitamin és az antioxidánsok bejuttatását a szervezetbe, csökkenti a cukorral édesített italok fogyasztását és elősegíti a fogyást. De nem érdemes túl gyakran vagy túl sokat fogyasztani belőle a szakértők szerint!

Egy pohár citromos víz (egy 48 grammos citrom kifacsart levével) az alábbiakat tartalmazza:

  • 10,6 kalória
  • A C-vitamin napi ajánlott értékének 21%-a
  • A folsav napi ajánlott értékének 2%-a
  • A kálium napi ajánlott értékének 1%-a
  • A B1-vitamin napi ajánlott értékének 1%-a
  • A B5-vitamin napi ajánlott értékének 1%-a
  • A B2-vitamin napi ajánlott értékének 0,5%-a

Galériánkban pedig mutatjuk is a citromos víz 6 áldásos hatását!