5 finom és egészséges alternatíva só helyett

A túl sok só fogyasztása számtalan egészségügyi problémát okozhat, és ha például diétázol, a fogyást is meggátolhatja. Ráadásul számtalan egészséges alternatívája létezik. Ezekből mutatjuk az 5 kedvencünket!
Só nélkül nem igazán finom az étel, valamennyire mindenképpen szükség van ahhoz, hogy az ízek érvényesüljenek. Talán ezért is van, hogy hajlamosak vagyunk mindent kicsit túlsózni. Egy német tanulmány szerint egy átlagember nagyjából napi 10 grammot fogyaszt belőle (a nők egy kicsit kevesebbet: 8,4 grammot), pedig a szakemberek által ajánlott mennyiség 6 gramm lenne.
Hosszú távon a túlzott sóbevitel veszélyezteti az egészségünket, megzavarja testünk vízháztartásának egyensúlyát, magas vérnyomást okoz, növeli a szívinfarktus kockázatát és extrém módon megterheli a vesét.
Ha fontos az egészséged, váltsd ki a sófogyasztásod egy részét a következő alternatívákkal!
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...