JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

6 dolog, amire sokan nem figyelnek 60 felett, pedig életmentő lehetne a kutatók szerint

Borítókép: 6 dolog, amire sokan nem figyelnek 60 felett, pedig életmentő lehetne a kutatók szerint Forrás: Halfpoint Images/Getty Images
Nos, nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy 60 éves kor felett is rendkívül fontos az, hogy odafigyelj a megfelelő táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, és a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre. Hiszen az egészség a legdrágább kincsünk, így fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy minél tovább tudjuk ezt az állapotot fenntartani.

Rendszeres testmozgás

Egészségünk megőrzésének érdekében az első és legfontosabb szempont a rendszeres testmozgás beépítése az életedbe. Azonban fontos, hogy 60 éves kor felett már nem feltétlen a nagyon aktív edzés ajánlott, sokkal inkább a kevésbé nagy erőfeszítést igénylő sportok. Egy friss kutatás szerint például az egyik legideálisabb mozgásforma ebben a korban a tempós séta. A tanulmány pedig arra is rávilágított, hogy a legideálisabb az, ha napi minimum 3600 lépést teszünk meg az adott kor felett, ugyanis már ennyi is jelentősen csökkenti a szívelégtelenség kialakulásának a kockázatát, és meghosszabbíthatja a várható élettartamot.

Forrás: Cultura RF/yellowdog/Getty Images

A szellemi jóllét is rendkívül fontos

A testmozgáson túl a szellemi jóllét is rendkívül fontos, így érdemes ezért minden egyes nap tenni. Ugyanis ez képes hatással lenni a fizikai egészségünkre is. Az olvasás, a művészetek, de akár a keresztrejtvény-fejtés is kiváló megoldás lehet arra, hogy frissen tartsd az elmét, és tegyél a szellemi, mentális jóllétedért.

Íme további 4 dolog, amire érdemes odafigyelned 60 év felett!