Az 5 legjobb étel a derékbőség csökkentésére: ezekkel gyorsabban megy a fogyás!

Szubkután zsír kontra zsigeri zsír
A has kétféle zsírnak ad otthont, a bőr alatti és a zsigeri zsírnak. A szubkután zsír a bőr alatti zsír, amelyet meg is tudsz csípni. Ez a fajta zsír az, ami az úszógumiért is felelős. Megtalálható a csípőn, a combon, a karon, a derékon és bármely más testrészen, amely zsírt halmoz fel.
A zsigeri zsír csak a hasi régió mély üregében található, számos létfontosságú szerv körül, beleértve a májat, a hasnyálmirigyet és a beleket. A zsigeri zsírt nem érezheted úgy, mint a bőr alatti zsírt, de ez is láthatóvá válhat, ha hízol, így karcsúbb alakod inkább alma formájúvá válik.
Míg a tested bármely részén lévő extra zsír nem tesz jót az egészségednek, a zsigeri zsír különösen káros. A Harvard Health szerint az ilyen típusú zsírok károsak a szívre. Ezenkívül megváltoztatják a hormonháztartást és -működést, és szerepet játszhatnak az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában.

Derékcsökkentő életmód
Bár természetesen a kilók, centik lefaragásában a sportnak, az elegendő alvásnak és a stresszcsökkentésnek is jelentős szerepe van, az étkezésre is oda kell figyelni! Azonban mindig konzultálj orvossal, mielőtt drasztikus változást vezetnél be étrendedben!