Sütés nélküli vegán pestós lasagna

Borítókép: Sütés nélküli vegán pestós lasagna Forrás: livekindly.co
Meleg van. Dögmeleg. Ilyenkor legtöbbünknek nemhogy sütni-főzni, de még enni sincs kedvünk. Csakhogy kell, szóval hoztunk is egy vegán raw receptet, ami még egészséges is.

Lasagna, de nem tésztából, hanem cukkíniből, sajttal felturbózva, ami kesudióból készül, és némi pestó, ami lehet házi, de ha lusta vagy, bolti. Így is úgy is remek lesz, ezt garantáljuk.

Sütésnélküli vegán pestós lasagna

recept, lasagna, pesto,
Forrás: livekindly.co
Sütésnélküli vegán pestós lasagna

Hozzávalók

1 nagy cukkini

Kesudió sajt:

  • 2/3 csészényi kesudió
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. friss citromlé
  • 1-2 tk. szárított rozmaring
  • 2-3 ek. porélesztő
  • bors
  • víz (szükség szerint)

Szárított paradicsomos pesto (vagy házi pesto):

  • 1/2 fej brokkoli
  • 2 ek. napon szárított paradicsom
  • 1 ek. olívaolaj
  • bors
  • szárított fűszernövények (ízlés szerint)
  • víz (szükség szerint)

Egyéb rétegek:

  • paradicsom
  • bazsalikom
  • csíra (bab-, hagyma-, retek csíra)

Elkészítése

  1. Szeleteld fel a cukkinit vékony szeletekre (ehhez érdemes mandolint használni), majd tedd félre.

  2. Készítsd el a sajtot: keverd össze, majd turmixold addig a hozzávalóit, míg homogén nem lesz a krém. (Ha szükséges adj hozzá egy kevés vizet.)

  3. Készítsd el a házi pestót, ha azzal szeretnél dolgozni, vagy használj boltit.

  4. Ezután állítsd össze a lasagnát: rétegezd a cukkinit, a sajtot és a pestót, de ha jobban tetszik készíthetsz belőle roll-upokat is.

3 főzésnéküli leves foró nyári napokra