Répahumuszos tekercs fűszeres csirkecsíkokkal

Borítókép: Répahumuszos tekercs fűszeres csirkecsíkokkal
Hogy mi az a répahumusz? Most ez is kiderül.

Hozzávalók:
•3 kisebb sárgarépa
• 2 gerezd fokhagyma
• 1 citrom leve
• 2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
• 1 konzerv-csicseriborsó
• 3 evőkanál tahini (szezámmag paszta)
• elhagyható: 2 evőkanál harissapaszta (csípős)
• 1 evőkanál méz

Tekercs:
• 4 nagy káposztalevél
• 1 csésze főtt köles vagy barna rizs
• 2 sárgarépa zöldséghámozóval vékonyra szeletelve
• lila káposzta nagyon vékonyan felszeletelve
• csicseriborsó
• 1 doboz csíra

Elkészés:

  1. A sárgarépát pucold meg, vágd fel karikákra és lobogó, enyhén sós vízben a fokhagymával együtt 10 perc alatt főzd puhára.
  2. Szűrd le, de ne öntsd ki a főzőlevet!
  3. Késes robotgépben keverd össze a répát, a fokhagymát, a csicseriborsót és egy keveset a főzővízből.
  4. A csicseriborsóból tegyél félre egy keveset a tekercshez!
  5. Addig turmixold, amíg krémesen sima nem lesz.
  6. Add hozzá a többi hozzávalót is és keverd teljesen krémesre.
  7. Ha szükséges, ízesítsd tovább valamelyik összetevővel.
  8. Mosd meg és szárítsd le a 4 káposztalevelet.
  9. Halmozz mindegyikre egyenletesen elosztva a répahumuszból, a kölesből, a sárgarépából, a lila káposztából, a csicseriborsóból és a csírából.
  10. Tekerd fel, ahogy a tortillatekercset szoktad.

Fogyaszd például fűszeres csirkecsíkokkal.

Recept és fotó: Studer-Tüske Veronika