Próbáld ki sósan is a túrógombócot!
Forrás: colorsinthekitchen.com
Ha szereted a túrógombócot, mindenképp tegyél egy próbát a sós verzióval is – ha másért nem, legalább az újdonság varázsa miatt. Ez a változat ráadásul még kalóriaszegény is.
Egy ideje diétáznom kell, így folyamatos újabb és újabb receptek után kutatok és kísérletezgetek, hogy egy percig se kelljen azt érezzem, valamiről le kell mondanom. A túrógombócot imádom, de a zsiradékon pirított zsemlemorzsa, és a zsíros tejföl na meg a túró, nem mondhatóak éppen diétás hozzávalóknak. Így nagyon megörültem, amikor rátaláltam erre a sós és light verzióra.
Sós túrógombóc
Hozzávalók
- 75 dkg sovány túró
- 10 ek. búzadara
- 2 tojás
- 10 ek. búzacsíra
- 5 ek. kefir
- só
- 1-2 ek. friss kapor (felaprítva)
Elkészítése
- Törd át a túrót, keverd össze a búzadarával, a tojásokkal és a kaporral, sózd meg, majd hagyd állni 15-20 percen keresztül.
- Vizes kézzel formálj gombócokat a masszából, és főzd ki őket.
- Hempergesd meg a búzacsírában, és tálalásnál locsold meg kefirrel.