Hogy készíts csirkét napról-napra úgy, hogy soha ne unj rá?

Változatosan: felejtsd el a sztenderd csirkés ételeket és készíts inkább olyanokat, amelyekbe hagyományosan nem csirkehús szerepel, mint például ez az őrülten egyszerű parmezános húsgombóc.
Parmezános húsgombóc csirkéből

Forrás: pinterest
Parmezános húsgombóc csirkéből
Hozzávalók
- ½ kg darált csirkehús
- ½ csészényi zsemlemorzsa
- ¼ csészényi parmezán (reszelve)
- 2 ek. friss petrezselyem (felaprítva)
- 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 nagy tojás
- só
- bors
- 3 ek. olívaolaj (felosztva)
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 tk. chilipehely (zúzott)
- 1 ½ csészényi mozzarella (felaprítva)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy nagy tálban keverd össze a darált csirkehúst, a zsemlemorzsát, parmezánt, petrezselymet, a fokhagyma felét, a tojást, sót és borsot. Keverd addig míg egynemű nem lesz a massza, majd vizes kézzel, formázz belőle egyforma méretű gombócokat.
- Egy serpenyőben hevíts fel egy kanál olajat, majd süsd körbe benne a gombócokat nagyjából 5 perc alatt, végül szedd ki őket tányérra és pihentesd.
- Öntsd két kanál olajat a serpenyőbe, add hozzá a maradék foghagymát, majd egy perc után öntsd bele a paradicsomot és ízesítsd a chilivel.
- Tedd vissza a gombócokat a serpenyőbe, szórd meg mozzarellával, fedd le az edényt, majd főzd az egészet 10 percig.
- Ha a csirke elkészült és a sajt is megolvadt, szórd meg petrezselyemmel és tálald.
- Eheted kenyérrel, burgonyával, rizzsel vagy tésztával.
Forrás: delish