Csirkemell, ami szaftos? Jöhet a krémes szósz receptje?
![saltandlavender.com,mézes-mustáros csirke,csirke,recept,ebéd,vacsora](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/277/277860-saltandlavendercom-mezes-mustaros-csirke.775x400.jpg)
Egyes húsokat olyan könnyű túlsütni, és a csirekmell tipikusan ezek közé tartozik. Kell egy jó recept, hogy elkerüld a fiaskót!
Ebben a mézes-mustáros csirkemell receptben az a szuper, hogy míg a csirkemellet valóban meg kell sütnünk az elején, a második fázisban egy jó adag mártásban fő tovább, amitől szuper omlós lesz a végeredmény. A mártás nem túlságosan édes, de határozottan kiérződik belőle a méz aromája, amit a dijoni mustár remekül ellensúlyoz, a tejszín lekerekít, a vaj pedig szuper selymessé varázsol. Te is nyeltél most egy nagyot? Akkor mutatjuk a receptet
Krémes mézes-mustáros csirkemell
![mézes-mustáros csirke,recept,csirke,ebéd,vacsora](https://cms.static.marquardmedia.hu/data/cikk/277/277859-mezes-mustaros-csirke-recept.640.jpg)
Forrás: saltandlavender.com
Krémes mézes-mustáros csirkemell
Hozzávalók (4 adagra)
- 2 nagy csirkemell
- 1/4 tk. fokhagymapor
- 1 ek. olívaolaj
- 3 ek. vaj
- 1/3 csészényi csirke alaplé
- 2 ek. dijoni mustár
- 1 ek. méz
- 1 csészényi tejszín
- liszt
- só
- bors
Elkészítése
- Hosszanti irányban vágd fel a csirkét 4 részre, majd ízesítsd sóval, borssal és a fokhagymaporral, ezután forgasd lisztbe a szeleteket.
- Egy serpenyőben hevíts olívaolajat és a vaj felét, tedd bele a csirkehúst, és süsd 4-5 percig mindkét oldalukat, míg kissé meg nem pirulnak, majd tedd őket félre.
- Ezután dobd a maradék vajat a serpenyőbe, öntsd rá az alaplevet, a dijoni mustárt és a mézet. Közepes hőmérsékleten keverd addig, míg homogén szószt nem kapsz, majd add hozzá a tejszínt és a csirke darabokat.
- Főzd 5-10 percig, amíg a csirke el nem készül, és a mártás be nem sűrűsödik.
Forrás: saltandlavender.com