Könnyű ünnepi vendégváró: cukormentes banánkenyér

Senkinek sem kell lemondania a jóízű falatozásokról! Íme egy szuper cukormentes édességrecept...
A banánkenyér hagyományos vendégváró desszert: könnyen össze lehet ütni, ugyanakkor ínycsiklandó, otthonos ízvilágot kapnak a vendégeink. Most mutatunk egy cukormentes változatot, hogy az egészséges életmódot kedvelők se maradjanak hoppon:
Elkészítési idő: 15+35
6-8 személyre

Cukormentes banánkenyér
Hozzávalók
- 10 dkg mazsola
- 2 banán (nagyon érett)
- 15 dkg datolya
- 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 15 dkg darált dió (és/vagy mogyoró)
- 12 dkg kókuszvaj
- 2 tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 tk fahéj
1. lépés
A datolyát magozd ki és öntsd le forró vízzel. Hagyd 10 percet puhulni.
2. lépés
A megpuhult datolyát, a banánt, a tojást és a vaníliát keverd el a folyékony kókuszvajjal és pürésítsd.
3. lépés
A diót vagy mogyorót száraz serpenyőben pirítsd le és daráld nomra.
4. lépés
Keverd össze a lisztet, a fűszereket és a darált diót.
5. lépés
Keverd hozzá a banános masszát, oszd el 6–8 kisebb formában és 160 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd
35 percig. Ha nagyobb formában sütöd (például őzgerinc), a sütési idő kábé 1 óra 20 perc. Fontos: hagyd teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztod!
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...