Gombaleves, ami sokkal finomabb, mint a hagyományos verzió

Van élet a magyaros gombalevesen és a zacskós krémlevesen túl. Ha szereted a comfort foodokat, az ősz ízeit. és ha némi alkohol is landol egy ételben, megtaláltuk neked a tökéletes fogást!
Ez a fehérboros változat elképesztően krémes, sűrű, és igen gazdag, telt ízű leves, telis-tele aromás zöldfűszerekkel, amit csakis imádni lehet. Te is látod magad, ahogyan a kanapén, egy pokrócba burkolózva szürcsölöd a kedvenc sorozatod előtt? Akkor mutatjuk a receptet!
Fehérboros gombaleves
Hozzávalók
- 4 ek. vaj
- 1 ek. olaj
- 2 vöröshagyma (felaprítva)
- 4 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 750 g friss barna csiperkegomba (szeletelve)
- 4 tk. friss kakukkfű (felaprítva)
- 1/2 csészényi száraz fehérbor
- 6 ek. liszt
- 4 csészényi alaplé
- 2 ek. marhahúsleves kocka
- só, bors
- 1 csésze tejszín
- 1 csészényi tej
- apróra vágott friss petrezselyem és kakukkfű a tálaláshoz
Elkészítése
- Egy lábosban melegítsd elő a vajat, pirítsd meg rajta a hagymát, majd öntsd hozzá a fokhagymát.
- Ezután mehet bele a felszeletelt gomba és 2 tk. kakukkfű.
- Főzd 5 percen keresztül, majd locsold meg a borral és forrald 3 percig.
- Szórd meg a liszttel, keverd jól össze, főzd két percig, majd öntsd fel az alaplével és vedd kisebbre alatta a hőt.
- Sózd, borsozd és morzsold bele a leveskockát.
- Fedd le és főzd újabb 10-15 percen keresztül, amíg besűrűsödik.
- Öntsd hozzá a tejszínt, a tejet, és lassú tűzön főzd tovább, - de ne forrald.
- Tálalásnál szórd meg friss petrezselyemmel és kakukkfűvel.