Fokhagymaleves, ami leszámol a megfázással

Ha az ember beteg és szinte ki sem tud kelni az ágyból, talán a legelső dolog amire vágyik, az egy forró húsleves – viszont a legutolsó az, hogy megfőzze. Mutatunk egy jóval gyorsabban elkészíthető, gyógyhatású levest.
Ez a fokhagymaleves összesen 5 alapanyagból áll, ami magában foglalja a vizet, a fokhagymát és a fűszereket is. Biztosak vagyunk benne tehát, hogy minden megtalálható hozzá a konyhádban, és abban is, hogy pillanatok alatt meggyógyulsz majd tőle.
Fokhagymaleves

Forrás: bonappetit.com
Fokhagymaleves
Hozzávalók
- 2 fej fokhagyma
- 2 ek. extra szűz olívaolaj
- 1 marék gyógyhatású zöldfűszer (petrezselyem, zsálya, koriander)
- 2 l víz
- só és frissen őrölt bors
Elkészítése
- Vágd keresztbe az egyik fokhagymafejet, majd a másik fejet pucold meg és kissé zúzd össze a gerezdjeit.
- Melegítsd elő az olajat egy lábosban és dobd bele a fokhagymagerezdeket, süsd őket aranybarnára, nagyjából 8-10 perc alatt.
- Öntsd fel 2 liter hideg vízzel és forrald fel.
- Add hozzá a megmaradt fokhagymát, a fűszernövényeket, és vedd le alatta a hőt takarékra.
- Főzd nagyjából 30-40 percig, míg csaknem felére nem csökken a leves.
- Sózd, borsozd, zárd el alatta a lángot, majd szűrd le, ha kedved tartja.
Ezt a levesalapot magában is nagyon jó elkortyolgatni egy bögréből, de ha szeretnéd, gazdagíthatod tésztával, buggyantott tojással, vagy eheted pirítóssal vagy krutonnal is.
Forrás: bonappetit.com