A legjobb nassolnivaló filmnézéshez

A sült csicseriborsó kiválóan alkalmas snackként fogyasztva tévénézéshez vagy bulikra, de használhatod levesbetétként, salátákra vagy tésztára szórva is. Rendkívül sokoldalúan fűszerezhető, akár édesen vagy sósan készítenéd el. Vegán, tele van tápanyagokkal és gluténmentes is. Ha meggyőztünk, mutatjuk, hogyan készítheted el a sült csicseriborsót!
Sült csicseriborsó
Hozzávalók
- főtt csicseriborsó (konzerv vagy házi verzió)
- fokhagyma por
- füstölt pirospaprika
- olívaolaj
- só
Elkészítése
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
Öntsd le a borsó levét, majd egy papírtörlőn csepegtesd le.
Tedd át egy tálba, önts rá olívaolajat és keverd össze.
Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, majd süsd a borsót, 20-25 percen keresztül.
Ezután öntsd vissza abba a tálba, amiben korábban volt, majd fűszerezd meg és addig kevergesd, amíg minden egyes szemet szépen be nem vonnak a fűszerek.
Ilyenkor öntsd vissza a tepsibe és süsd újabb 10 percen keresztül.
Megjegyzés
- Fontos, hogy a csicseriborsót kellőképpen lecsepegtesd, mert így sül igazán ropogósra.
- A fűszereket csak a sütési idő végén add hozzá a csicseriborsóhoz, különben megégnek rajta.
- Semmiképp ne hagyd ki az olívaolajat, mert ettől lesz igazán ropogós a borsó és így a fűszerek is könnyebben megtapadnak rajta.
- Miután kihűltek már kevésbé lesznek ropogósak, így érdemes még azon melegében fogyasztani.
- Ajánlatos különböző fűszerezéssel is elkészíteni. Nagyon jól áll neki a chili, rozmaring, római kömény és citrom, de édesen is roppant finom, amihez mi mézet és fahéjat ajánlunk.
Forrás: veganheaven.org