Csicseriborsó-ropogós

Borítókép: Csicseriborsó-ropogós
Igazi vitaminbomba, ráadásul elkészíteni sem nehéz.

Előkészítési idő: 15 perc + a hűtés, Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók (12 darabhoz):
•35 deka krumpli
• 2-3 deka zsírszegény margarin
• 2 evőkanál sovány tej
• 1 tojás
• 1 doboz (40 deka) előfőzött csicseriborsó
• 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
• 20 deka mélyhűtött spenót
• 3-4 evőkanál fagyasztott zöldborsó
• 3 testesebb zöldhagyma
• 1 kávéskanál currypor
• 12 kis salátalevél
• 2 deci görög joghurt
• 1 kisebb kígyóuborka
• só

1. A meghámozott, apróra vagdosott krumplit főzd puhára gőz felett. Itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, aztán fogj egy fakanalat és keverd simára egy tálban a margarinnal, a tejjel és a tojással. Sózd meg, borítsd bele a lemosott, lecsöpögtetett csicseriborsót, a prézlit, a szűrőben felolvasztott és kifacsart spenótot, az apróra vágott hagymát és curryport. Alaposan dolgozd össze.

2. Formálj a masszából 12 kis pogácsát, fektesd őket vékonyan kikent sütőtálcára és fél órára tedd hűtőbe.

3. Közben melegítsd fel a sütőt 180 fokra. Egy nagy serpenyőben forrósíts olajat, és a pogácsákat kisebb adagokban süsd aranybarnára, egy-egy oldalukat 2 perc alatt. A megsült darabokat tedd át a sütőtálcára, és dugd be még a sütőbe 10 percre.

4. A salátaleveleket helyezd el a tányérokon, fektesd rájuk a kész, ropogós pogácsákat, körítsd joghurttal, uborkakockákkal.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: John Paul Urizar/acpsyndication.com