A világ legjobb sültalma receptje

recept,édesség,desszert,alma,ősz Forrás: pinterest
Ez az aromás, fahéjas sültalma ideális desszertnek, snacknek vagy köretként. Az őszi-téli borongós napokon pedig kifejezetten jól tud esni.

Persze nyáron egy gombóc fagyival sem rossz nyalánkság a sültalma, de a vörös áfonyától, diótól, fahéjtól és karamelltől alapvetően inkább téli édesség, aminek akár az ünnepi asztalon is ott lehet a helye!

alma,ősz,édesség,desszert,egészséges desszert
Forrás: pinterest
A világ legjobb sültalma receptje

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 4 alma
  • 1/2 csészényi barna cukor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 csészényi aszalt áfonya
  • 1/4 csészényi dió (feldarabolva)
  • 4 ek. vaj
  • krémes karamellöntet (opcionális)
  • vanília fagylalt (opcionális)

Elkészítése:

  1. Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra.

  2. Vágd le az almák tetejének nagyjából 1/3-át, és egy kanál segítségével készíts az almákba üreget.

  3. Egy tálban keverd össze a barna cukrot, a fahéjat, az áfonyát és a diót.

  4. Töltsd meg minden alma 1/4-ét a barna cukros keverékkel.

  5. Tedd át őket egy mély sütőedénybe, majd minden egyes almát locsolj meg 1 evőkanál vajjal, és szórj meg egy kevés fahéjjal.

  6. Önts vizet a tepsibe úgy, hogy nagyjából 1-1,5 cm-ig érjen.

  7. Süsd 50-60 percen keresztül a gyümölcsöket, míg puhák és aranybarnák nem lesznek.

  8. Tálalásnál locsold meg őket karamellszósszal és kínálj melléjük vaníliafagylaltot – de magában is nagyon finom.

Forrás: worthingcourtblog.com

Van úgy, hogy torta vagy tepsiben sült pite helyett apró, házias falatkák szolgálnak desszert gyanánt. Ezek az apró édességek különösen praktikusak nagyobb vendégjárás, akár zsúr esetén. Van köztük szuperkönnyű és „felvágós” édességrecept is. Kattints galériánkra és próbáld ki őket!