Csicseriborsós tonhalsaláta

Nem csak könnyű, hanem gyors is! 15 perces egészséges vacsora.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (2 főre):
•25 deka csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
•1 nagy tonhalkonzerv
•1 lilahagyma
Az öntethez:
•2 teáskanál dijoni mustár
•4 evőkanál fehér balzsamecet
•1 deci olívaolaj
•1-2 gerezd fokhagyma
•bors
1. Ha nem konzerv csicseriborsót használsz, akkor egy éjszakára áztasd be, másnap pedig kábé 1 órát főzd, só nélkül, mert úgy nem lesz kemény.
2. Keverd össze acsicseriborsót a tonhallal és a felkarikázott lilahagymával.
3. Az öntethez egy tálkában keverd össze amustárt, az ecetet és a zúzott fokhagymát. Állandó keverés mellett öntsd fel az olívaolajjal.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika