Szeptember 29-én ismét telihold ragyog az égen: törekedjünk együtt megújulásra és harmóniára!

Borítókép: Szeptember 29-én ismét telihold ragyog az égen: törekedjünk együtt megújulásra és harmóniára! Forrás: pexels/Sevenstorm JUhaszimrus
Belső munkában vagyunk, amit a Szaturnusz képvisel a Halak jegyében. Minden, amit megélünk, tapasztalunk az a belső fejlődésünkhöz tesz hozzá. Idejétmúlt dolgok, szokások, kapcsolatok elengedése zajlik.

A belső út

Az előző napokban felerősödve mindenkinek a saját képlete szerint jelenhetett ez meg: van, aki ténylegesen a belső utat járja, visszavonul, ha tudatos rá. Aki esetleg betegeskedett, fáradtnak érezte magát, így kényszerpihenőn van, még nem annyira tudatos, hogy adjon magának megfelelő mennyiségű és minőségű időt az elvonulásra. Ez se nem jó, se nem rossz, mindannyian úton vagyunk.

A Hold a Halak jegyén vonult végig, mielőtt megérkezik a Kos jegyébe. Érzelmeink elcsendesednek, jó belül lenni, érzékenyebbek is lehetünk. Találkozott a Neptunusszal fokozva az elmélyülés igényét. Ha figyelünk rá érzékenység, harmónia, szeretet és odaadás, feloldódás a nagy egészben érzése keríthetett hatalmába. Ráérzékelés a másikra is, szép estéink lehettek együtt a párunkkal, családunkkal vagy akivel szeretnénk. Egy dologra jó volt figyelni, hogy ne önfeladás legyen, hanem az a belső vágy, hogy teljes egészként kapcsolódjunk, hagyjuk, hogy a másik is önmaga legyen és így olvadjunk össze.

Azért indítottam ezzel a szerda-csütörtökre szóló „visszaemlékezéssel”, mert most arra hívlak, hogy gondold végig az elmúlt két napodat. Ha belülre figyeltél, akkor mit tapasztaltál?

Ha elsodort az élet és csak kívülre figyeltél, akkor láthatod, hogy elmulasztottál egy csodálatos lehetőséget a lelki feltöltődésre. Nem az orrod alá dörgölöm, inkább inspirálnálak arra, hogy légy belül, mert most ez az energia hatja át az egész létezést. Annyira sokat foglalkoztunk már az anyag világával az elmúlt 15-20 évben, hogy most már a lélek fejlődésén a sor. Meglátni, hogy igazán csak az a fontos, hogy bent mi van, mert eszerint kapcsolódunk kifelé is.

Forrás: pexels/Egor Kamelev
Újuljunk meg együtt!

Pénteken figyelj felfelé!

Ismét telihold ragyog az égen pénteken, bár a teljes Holdat nem látjuk most, hiszen a déli órákban lesz pontos a Nap és Hold szembenállása. A Kos jegyében teljesül ki, szemben a Nap a Mérleg zodiákusban ragyog, kiemelve ezzel az ÉN és a TE élményének hangsúlyosságát. A Kos Hold mint új utakon induló energia jelzi, hogy a lelkünk megújulása zajlik most, a Mérleg Nap pedig a harmóniára való törekvést jelzi. Ha a lelked útjain előre felé haladsz, akkor kint a külvilágban is a harmóniát erősíted, cselekedeteid az egyensúly felé visznek.

A belső otthon legmélyére találhatunk most, a visszatérő élmények hozzák a lezárás, elengedés és akár a szintlépés lehetőségét. Legyen ez bármi, hiszen mindenki képletében máshol helyezkedik el a telihold, de általánosságban nézve a nagy lezárások bennünk zajlanak továbbra is. A visszatérő helyzetek, amelyek érzéseket, érzeteket idéznek elő azért jönnek, hogy a már régi berögzültet, ami nem rezeg együtt velünk, amik nem mi vagyunk, végleg leválasszuk magunkról. Ne maradjunk benne játszmákban, áldozatszerepben, hanem rendezzük a lelkünket, tegyünk lépéseket azért, hogy visszakerüljünk a tengelyünkbe.

Lezárás és végre elindulás is egyben. Láthatjuk, hogy mi kell az egyensúlyhoz, ugyanakkor ha megnézzük a tükrünket – aki a párunk elsősorban – ő tisztán megmutatja, hogy még mi az a lélekrészünk, ami megdolgozásra vár. Ami még fáj, előjön újra és újra, annak még tisztulni kell, még valamire ráébredhetünk, dolgozhatunk rajta és elengedhetjük.

Forrás: pexels/Jared Vega
A telihold segít megteremteni a harmóniát.

A Nap égi helyzete még azt is hordozza, hogy nyitottnak lenni befelé és kifelé, illetve felfelé és lefelé, használjuk a tudásunkat, amit már eddig megszereztünk. Töltekezzünk fel erővel energiával, amit most akár úgy is fordíthatunk, hogy a szép őszi időjárást használjuk ki a természettel való kapcsolódásra, a Napocska utolsó erős sugarait tároljuk el magunkban. Ha kívülről jön valami harmóniánkat megborító impulzus, akkor nézzünk a mélyére, vizsgáljuk meg és fényesítsük fel arany színnel.

A nyitottság fontos

Van még csodás üzenet a telihold képletben – a Vénusz és az Uránusz kapcsolódása. Az ősbizalom felszabadítása, a bizalommal kapcsolatos sérüléseink tisztítása jelenti a szabadságot. Az Uránusz mindig a határokat feszegeti, megmutatja, hogy hogyan lehetne új utakon elindulni – ami most a telihold üzenetét is felerősíti. És minden, ami Vénusz, vagyis a kapcsolatok, vágyaink, pénzügyeink, vállalkozásunk, teremtéseink ügyét tudja most könnyedebbé tenni, az eddigiektől eltérő megoldásokat megmutatni, felszabadítani a megszilárdult nézőpontokat.

Mindezekhez a nyitottság a kulcs, az önismeretben való fejlődés, önmagunk megfigyelése, mire és hogyan reagálunk, mennyire tudunk a tudatosságunkkal elébe menni a dolgoknak.

Akinek kedve van önismereti csoportba járni és az asztrológia is érdekli, még vannak nyitott helyek. Megtanuljuk saját magunkat, pont, amikről írtam: megfigyelés, önreflexió, önismeret, amelyből már lehet építkezni kifelé, és amikor megmutatjuk magunkat, akkor önbizalommal telve leszünk képesek erre.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj; ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

Email cím: melinda@melingo.hu

Weboldal: www.melingo.hu