Ha anya vagy, mindig bűnhődnöd kell valamiért

Borítókép: Ha anya vagy, mindig bűnhődnöd kell valamiért Forrás: GettyImages
A társadalmunkban egy anya valamiért mindig bűnhődik, bármit is csináljon.

Ha lóg a gyerekein, hogy biztos minden rendben legyen, akkor helikopter anyának hívjuk. Ha hagyja őket futkosni össze-vissza, amíg ő beszélget egy barátnőjével, akkor gondatlan.

Ha mindig mindent ő főz meg egészséges alapanyagokból, akkor a gyerekei “másoknál majd teljesen rákattannak a műkajára”. De ha kekszet vagy nutellás kenyeret ad nekik reggelire, mert éppen siet vagy csakúgy, akkor a gyerekei egészségtelenek.

Ha szoptat, de nem termel elég tejet és a babája nem gyarapodik, akkor kudarcot vallott. De ha tápszert is ad hozzá, akkor még jobban megbukott, mert nem kizárólag szoptatja a babáját.

Ha otthon marad a gyerekeivel, akkor dolgoznia kéne – “hogy fognak így megélni?” De ha dolgozik, akkor azzal szembesül, hogy “oh, hát csak egyszer ilyen kicsik.”

Ha nem fogy le szülés után, akkor “jesszus, hogy elhagyta magát”. De ha lefogy, akkor “juj, biztos nem eszik, állandóan edz és elhanyagolja a gyerekeit.”

Egy “mindentudó” társadalomban, ami lehetetlen elvárásokat pakol az anyákra, ha másokra hallgatsz, mindig kevesebbnek fogod érezni magad.

A cikk folytatásáért kattints ide!

A megbélyegzés a hírességeket is eléri. Nézd meg, kiket tartanak a legrosszabb anyának!