Nem könnyű, de nem is lehetetlen! 6 egészséges módszer arra, hogy haragodat valami jóra fordítsd

Borítókép: Nem könnyű, de nem is lehetetlen! 6 egészséges módszer arra, hogy haragodat valami jóra fordítsd Forrás: UIP-Duna Film
A bennünk morgolódó érzéseket itt az ideje, hogy pozitív irányba fordítsuk.

A harag egy természetes emberi érzelem, amely tipikusan a frusztráció, a tehetetlenség, az igazságtalanság vagy a fenyegetés érzésére adott egyfajta reakció. Az utóbbi években egyre nyilvánvalóbbá válik az, hogy a bennünk lévő düh már mindenhol jelen van, nagyban nézve a közösségi média kommentszekciójától kezdve a politikai vitákon át egészen a híradásokig, és persze sokszor az élet legapróbb mozzanataiban, részleteiben is benne van.

Forrás: Pexels/Andrea Piacquadio

A legtöbb frusztráció abból fakad, hogy egész egyszerűen nem érezzük az irányítást. Valahányszor bizonytalanságot vagy igazságtalanságot élünk át, esetleg mindkettőt, akár személyes, akár globális szinten, attól dühösek leszünk és elhatalmasodik bennünk a harag érzése. Ez pedig teljesen természetes. Fontos, hogy tudd: nem reagálod túl, szimplán csak úgy reagálsz, mint egy ember!

Amikor szorongunk és dühösek vagyunk, az gyakran azért van, mert úgy érezzük, elakadtunk, és nincs megoldás
mondta egy szakember.

Viszont, ha állandóan dühös vagy, az hosszú távon nemcsak az egészségi állapotodra hathat ki, hanem a környezetedre is. Lehet, nem is tűnik fel, de egy-egy rosszul kezelt gyomorgörcs, stresszhelyzet a sejtjeidre és a testedre is komoly terhet róhat, ahogy szinte észrevétlenül mérgezi a körülötted élő emberek életét.

Ha a haragnak nincs egyfajta egészséges kivezető csatornája, akkor az ártatlan emberekre és ártatlan helyzetekre fog irányulni. Ezért fontos, hogy egészséges módon tudjuk kezelni a haragunkat.
fűzi hozzá a pszichológus.

Miként kezelheted egészséges szinten a haragodat? Mondunk most 6 tippet erre!