Borítókép: 5 tipp Neked, Karácsonyra! Mi lenne, ha idén másképp csinálnád? Forrás: Getty Images

5 tipp Neked, Karácsonyra! Mi lenne, ha idén másképp csinálnád?

A karácsony és általában minden ünnepnap leginkább rémálom a nők számára. Ünneplés és pihenés helyett csak feladathalmazokat látunk, és olyankor még a nőiességünkről is lemondunk. Számunkra ugyanis nem létezik egy fogalomkörben a nőiesség és az ünnep, sokkal inkább a cseléd és a káosz a jó megfogalmazás.

És sajnos a férfiak is éppen így látják: ünnepnapokon olyan a nő, mint a fehér holló. Nem létezik.

Az is igaz, hogy a férfiak teljesen másképp élik meg a karácsonyt és egészen más igényeik vannak. Csak mi, nők gondoljuk, hogy ekkora felhajtásra, és mindenből a tökéletesre van szükség. Csak nekünk fontos, hogy a csíkos papírhoz megfelelő színű masnit válasszunk, és hat sütemény mellé csináljunk még egy hetediket is, hogy biztosan elég legyen.

És igen, túlzásba vittük és hozzászoktattuk a kényelemhez és a kiszolgáláshoz a férfiakat. De már a magunk részéről is elvárás, hogy übereljük az előző karácsonyt. De mi lenne, ha idén másképp tennénk?

A férfiaknak ez nem ilyen bonyolult, hacsak mi nem tesszük azzá. Mert ha mi idegesek vagyunk, akkor ők is azok lesznek; ha mi elvárásokat támasztunk magunkkal és a karácsonnyal szemben, akkor ők is ezt fogják tenni; ha mi megköveteljük, hogy jobb legyen az idei karácsony a tavalyinál, akkor ők is ezt várják majd el tőlünk. De hidd el, a legtöbb férfit mindez pont nem érdekli!

Számukra sokkal fontosabb, hogy a nő is jól érezze magát karácsonykor, béke és harmónia legyen otthon. Ő beéri egy csámpás kóróval és az sem baj, ha újságpapírba csomagolunk egy csokit és azt rakjuk a fa alá.

Tedd meg most az egyszer, hogy teret engedsz a nőiességednek karácsonykor! Hidd el, te is jobban jársz!

Mit csinálj másként?

Felejtsd el, hogy ünnep van! Vedd úgy, mint egy egyszerű hétköznapot és legyél önző! Azt tedd, ami Neked a legjobb! Úgysem fog sikerülni, hiszen nőből vagy, de hidd el, azzal teszel a legtöbbet a karácsonyért, ha önmagaddal és a nőiességeddel foglalkozol a legtöbbet, hogy jól érezd magad, mosolyogj és vidám legyél.

De mégis mitől nőies egy nő karácsonykor?

Attól, hogy tartással teli “gyenge” nő marad. Az erős nő törtet, küzd és harcol, meg akarja menteni a karácsonyt. Ehelyett engedd meg, hogy a férfi is kivegye a részét a feladatokból, és ha magától nem veszi észre, akkor tanítsd meg rá! A férfiak ugyanis szeretnek segíteni, ha hagyjuk nekik, mert ilyenkor azt érzik, hogy fontosak és hasznosak és ha ezt megérted, akkor Neked is örömteli karácsonyod lehet.

Fogadd meg a tanácsomat és legyél nőies nő karácsonykor! Mutatom is, mit csinálj!

Nem szégyen, ha elfáradsz

Fontos, hogy tudj segítséget kérni a férfitól és vedd észre, hogy mi az ő feladata. Tudom, hogy elbírod te is a nehéz fazekat és a teli bevásárlószatyrokat, de ezúttal kérd meg őt, hogy a férfierejét használva emelje odébb és cipekedjen. Hidd el, még hálás is lesz érte, mert erősnek és férfinak fogja magát érezni.

Kérj segítséget!

Ha a nőies nőnek elege van a házimunkából, akkor csendesen leül és megvárja, míg rátalál megmentője. Ha valódi nők vagyunk, akkor nem kiáltunk segítségért, nem halunk drámaian bele a jelenetbe, hanem csak türelmesen várunk, ami azonban nem egyenlő a passzív tehetetlenséggel. És amikor a férfi észrevesz minket, akkor csendesen közöljük vele a kérésünket. Tudom, hogy nem vagy fáradt és bármit megoldasz, de miért ne mosogathatna ő el?

Kérdezz!

Ha nőies nők vagyunk, akkor sokat kérdezünk, és máris rengeteg felesleges fáradozástól megkíméljük magunkat. Ugyanis, ha minden olyanra rákérdezünk, amiről azt gondoljuk, hogy fontos, rögtön ki is derülhet, hogy épp ellenkezőleg, teljesen felesleges. Így lehet, hogy elég csak két fogást főzni, kiderül, hogy nem is kell akkora rendet tenni, a gyereknek nem kell új ruhát vásárolni, elég csak egyfajta süti, és még a porszívózás sem fontos, mert csak te látod a szőnyegen azt a két szöszt. Hidd el, így Neked is sokkal kényelmesebb lesz. Ne akarj sem a szomszédnak, sem az anyósnak megfelelni. Csak az számít, ami Nektek jó. A többiekkel nem kell foglalkozni.

Válts csábító nő üzemmódra!

Ha valóban nőies nő akarsz lenni karácsonykor, akkor az a legfontosabb, hogy önmagad miatt, a legjobb formádat hozd. Jó, ha van igényed arra, hogy szép legyél és csinos. Ha vonzó és csábító szeretnél lenni, és jól esne a férfi részéről is az elismerés és a dicséret, akkor magadra is fordíts időt karácsony előtt: csináld meg a hajad, fesd ki a körmöd, tegyél fel szép sminket.

Ne maradj le semmiről! Az ebéd is várhat!

A megértő nő tudja, ha ebédidőben mindenki a televíziót bámulja, akkor nem kell ebéd. Inkább ő is odabújik és kedvesen részt vesz benne. Ha a film után elhangzik a kérdés: “Ebéd?”, akkor pillogva néz, kapkodás nélkül felmelegíti az ételt, és hagyja, hogy a többiek türelmesen kivárják, amíg ő végez.

Ha mindezt még nőként is kommunikálod, akkor biztosan a legjobb karácsonyod lesz. Hogyan kommunikálj nőként? A könyvemből kiderül!

Tari Valéria párkapcsolati tanácsadó írásait, gondolatait minden szerdán olvashatod itt, az ÉvaMagazin.hu-n!

Ezen kívül itt találkozhatsz még vele:

https://99szazalek.blog/

Kezd a szépülést a körmeiddel! Mutatunk pár dögös manikűrt karácsonyra!