Nő a sikeres férfi mögött - Corinna számára már a legelején kiderült: Michael Schumacher nem egy hétköznapi férfi és férj lesz

Borítókép: Nő a sikeres férfi mögött - Corinna számára már a legelején kiderült: Michael Schumacher nem egy hétköznapi férfi és férj lesz Forrás: Getty Images
2013. december 29-e óta nem lehet biztosat tudni a hétszeres világbajnok, volt Forma-1-es pilóta állapotáról. Tragédiájában is - ahogyan élete összes pillanatában - egy ember biztosította számára a szilárd hátországot, Corinna, a felesége.

Lassan 8 éve már, hogy a világklasszis Forma-1-es pilóta a franciaországi Méribel sípályáján tragikus síbalesetet szenvedett. Egyensúlyvesztést követően olyan erősen csapódott a feje egy sziklának, hogy bukósisakja eltörött, a pilóta pedig súlyosan megsérült. Állapotáról és életének körülményeiről azóta a család nem nyilatkozik. Corinna, a feleség sem árul el semmilyen részletet férje állapotáról még abban a dokumentumfilmben sem, mely a Netflixen debütált nemrég; Schumacher címmel.

Michael Schumacher nevét nincs, aki ne ismerné. Nem véletlen. Sportkarrierje egyedülálló és a teljesítmény, amit mindig mérhetetlen alázattal hozott ki magából, egy olyan gyerekkorban gyökeredző erőből jött, amit kevesen tudhatnak magukének.

Michael a gokart pálya mellett nőtt fel. Ha esett, ha fújt, gyerekként testvérével, Ralf Schumacher-rel mindig kint voltak a pályán. Testvére elmondása szerint Michael azért szerette és ment is neki olyan jól az esőben versenyzés, mert már gyerekként beléjük ivódott a nehéz körülmények közötti navigálás.

Maguk szerelték a gépeiket, mások kidobott alkatrészeit, abroncsait felhasználva bütykölték meg és építették össze azokat. Senki nem tolt Michael alá semmit: elszántsága, versenyszelleme, a sportág iránti szenvedélye -és felesége elmondása szerint- mérhetetlenül emberséges lénye tette őt hétszeres világbajnokká.

Corinna pedig nagyon is tudja, miről beszél. Ezt a sok jóból összegyúrt embert ugyanis már a nagy karrierútja előtt megismerte. A szerelmesek pedig nem tágítottak egymás mellől. Corinna Michael elsőszámú támogatójává, biztos hátországává vált, aki a mai napig ott van férje mellett.

Galériánkban a világbajnok mögött álló Corinnát és kapcsolatukat mutatjuk be a Schumacher film alapján. vigyázat: SPOILER veszély!