Nem miattad, miattam – 3 ok, amiért a férfi nem akar elköteleződni

Borítókép: Nem miattad, miattam – 3 ok, amiért a férfi nem akar elköteleződni Forrás: Getty Images
Már egy ideje együtt vagytok, mégsem érzed azt, hogy a párod igazán elkötelezte volna magát melletted? Elmondjuk, mi lehet ennek az oka.

Mi az oka annak, ha valaki nem mellettünk teszi le a voksát? Mi állhat a háttérben, és mikor érdemes tovább haladni?

1. Korábbi csalódások

Mindannyian éltünk át csalódásokat, és van, aki könnyebben, van, aki nehezebben teszi magát túl a szakításokon, rossz élményeken. Egyénfüggő, hogy ki, hogy birkózik meg a negatív tapasztalataival, egy dolgot azonban ne felejts el: a csalódásait pajzsként maga elé tartó férfit nem kell megmenteni! Ha valaki azt mondja, hogy még nem lépett túl az exén, vagy egyszerűen még időre van szüksége, akkor higgy neki, és ne gondold azt, hogy majd te leszel az, akiért mégiscsak felgyorsul a folyamat. Lehetsz empatikus, de magadat se felejtsd ki a képletből: ne félj őszinte lenni magaddal, és tovább lépni onnan, ahol egyhelyben toporgás van csak!

Forrás: Getty Images
Elképzelhető, hogy a korábbi csalódásai miatt, nem képes kötődni másokhoz.

2. Nem akar hosszú távra elköteleződni

A nőknek és a férfiaknak is lehetnek olyan időszakaik, amikor jobban érzik magukat egyedül. Ennek számos oka lehet, a lényeg, hogy ezekben az élethelyzetekben csak ritkán változik meg az ember véleménye az elköteleződésről. Amikor ismerkedtek, már az elején tisztázzátok, hogy ki, milyen szándékkal teremt kapcsolatot, mert sok felesleges körtől kímélheted meg magadat. Ez persze, nem garancia arra, hogy az igazat fogod hallani, de ha közben nyitva tartod a szemedet, könnyen rájöhetsz arra, hogy mi a cél valójában.

3. Nem passzoltok

Az egymás melletti elköteleződés vagy jön magától, vagy ti mentek – más-más irányba. A férfiak általában hamarabb ismerik fel, ha valaki nem megfelelő a számukra, és könnyebben mondanak nemet (vagy teremtenek olyan helyzetet, aminek továbblépés a vége), mint a nők. Vannak kivételek, de általában igaz az, hogy sok nő akkor is ad esélyt egy kapcsolatnak, ha már az elején érzi, hogy nem ez az, amit keres.

Ha a férfiak egy alakuló kapcsolatban nem érzik jól magukat, garantált, hogy nem fognak lépéseket tenni az irányban, hogy elmélyítsék. Ha úgy látod, hogy döcög az ismerkedés, és nem természetesen jön egyik lépés a másik után, akkor ideje neked is megvizsgálnod, ki is illik igazán hozzád.

Forrás: Getty Images
Az is elképzelhető, hogy szimplán csak nem passzoltok.

Bármi is legyen az indok, azt a hibát ne kövesd el, hogy arra pazarlod az idődet, hogy a miértekre keresd a választ a végtelenségig. Döntsd el, hogy jó-e az a kapcsolat, amiben élsz, boldog vagy-e benne, megéri-e energiát és időt szánnod rá, és ha igen a válaszod, akkor kommunikálj én üzenetekben, figyeld a párod reakcióit, de vedd azt is észre, ha semmi sem változik, és ideje lépned!

Galériánkban további 10 okot mutatunk, amiért egy férfi nem akarhat elköteleződni!