Örökbefogadás: 40 órás megemlékezést tartanak a Szabadság téren

plüss,játék,örökbefogadás Forrás: pexels
A hétvégén bármikor kimehetsz a budapesti Szabadság térre és magaddal viheted a plüssállatodat, hogy tüntessen helyetted az örökbefogadó szülőknek szóló kötelező felkészítő tanfolyam megmaradásáért.

Június 13-án, szombaton 11 órától június 15-én, hétfőn hajnali 3-ig 40 órás megemlékezés formájában hívják fel a figyelmet az örökbefogadó szülőknek szóló 40 órás tanfolyamra, amit „a szakma és az érintettek egyhangú tiltakozása ellenére választhatóvá akar tenni a kormány”.

Az eseményt az aHang szervezi. Közleményük szerint „kevés az olyan ügy manapság Magyarországon, amiről politikai hovatartozástól függetlenül ugyanúgy gondolkoznak emberek. Ehhez elég Novák Katalin vagy Fülöp Attila államtitkárok közösségi oldalára ellátogatni s megnézni az egyébként gyakran lelkes követőik, támogatóik hozzászólásait az üggyel kapcsolatban.”

A megemlékezésre kilátogatókat arra kérik, hozzanak magukkal olyan plüss figurákat, amiket tudnak nélkülözni. Ezek a plüssállatok tüntetnek majd a gazdáik helyett. A megemlékezés után az L. Ritók Nóra vezette Igazgyöngy Alapítványhoz kerülnek majd, és az alapítvány több száz nehéz sorsú gyermekhez juttatja el ezeket a plüss játékokat.

Az örökbefogadó szülőknek szóló kötelező felkészítő tanfolyamot néhány évvel ezelőtt emelte a kormány 21 óráról 40 órára. A szervezők szerint „egyetlen valódi szakmai érv” sem hangzott el amellett, hogy a tanfolyam ne legyen kötelező.

A 40 órás megemlékezés Facebook-eseménye >>

Arról, hogy miért van szükség az örökbefogadó szülők kötelező felkészítő tanfolyamára, itt írtunk bővebben.

Ismert emberek, akik turnéznak az örökbefogadással, és akik diszkréten kezelik: