A lányom utálja a fürdőruhát, csak fiús bermudanadrágban hajlandó vízbe menni

fürdőruha,bermuda
Forrás: aliexpress

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel!

V

Vera nem a fürdőruhát, hanem a bermudát szereti viselni a strandon. Olyan nagy bűn ez? Annamari története.

Egy újabb forró nyári nap volt, és a kisebbik lányom kirohant a szobájából, hogy belevesse magát a medencébe.
- Hol a fürdőruhád? - kérdeztem tőle, miközben a nővérének segítettem megszabadulni a ruháitól.
- Nem akarom viselni! Utálom! – mondta durcásan. - Nekem a bermudanadrág kell!
Vállat vontam, és megmondtam, melyik fiókban találja.

Vera szeret talpig szuperhősösben feszíteni. Kedvenc színei a fekete, a kék és a piros. Dobol, kosárlabdázik, és ha jót akartok magatoknak, meg ne kérdezzétek, melyik rajzfilmhercegnő a kedvence.
Bár egyes szülők panaszkodnak, hogy a gyerekeik milyen válogatósak az öltözködésben, én hálás vagyok. Vera ugyanis kiszámítható. Szuperhősös vagy kosárlabdás inget, szürke futónadrágot, fiús cipőket visel. Pontosan tudja, ki ő, mit akar, és melyik ruhadarab kényelmes a számára.

Amikor kiderült, hogy bermudát akar, épp a nővérének vásároltunk fürdőruhát. Miközben próbáltam segíteni a választásban (Panna nem tudott dönteni egy csillogó rózsaszínű és egy lila egyrészes fürdőruha között), a középső lányom szeme a fiúknak kikészített cuccokon pihent meg.

A színkontraszt erős volt. A fiúosztályon csupa sötét színű vagy neon ruházat várta a gazdáját: kalózok, szuperhősök, sport. A lányok osztálya szivárványszínekben pompázott, de leginkább a rózsaszín különböző árnyalatai domináltak. A ruhákat csilivili unikornisok, copfos jókislányok és cuki állatkák díszítették.

Vera megfogta a kezem, és a fiúosztályra húzott. Egy cápás, rövid ujjú úszóinget nézett ki magának, amihez hozzáillesztett egy türkiz kisnadrágot. - Ugye milyen jól néz ki? – mutatta diadalmasan.

- Oh! - kiáltottam. - Szerinted ezek mennek egymáshoz?

De nem válaszolt. A szeme égett az izgalomtól, és próbálta megtalálni a ruhahalomban a saját méretét.

- Nahát - suttogta az egyik alkalmazott, miközben közeledett felénk. - Szerintem te nem akarsz ilyet. - Verára nézett. - Arra vannak a lányoknak való fürdőruhák -, és a csillogó lila-rózsaszín blokk felé intett, ahol Panna állt.

- Köszönöm, meg tudjuk oldani - válaszoltam szinte udvariatlanul. Nem akartam megbántani, de elegem volt. Egy éve már, hogy állandóan magyarázkodnom, vitatkoznom, érvelnem kellett, és őszintén szólva: meguntam.

Vera minden barátja fiú. Tavaly kaptam egy hívást az iskolából, mert elvágta az arcát, miközben az osztálytársaival játszott. A tanár néni ki volt borulva, nem tartotta helyesnek, hogy a gyerek „túl vad”, és soha nem keresi a lányok társaságát. Nem érdekelték a babák, a komámasszony, hol az olló: kisautót akart, kardot, rövid hajat, szuperhősöket. És bermudát.

A női fürdőruhák sokféle stílusban készülnek.

Kivágások. Pántok. Rojtok. Flitterek. Váll nélküliek. A bermuda kevésbé bonyolult, ráadásul a bermuda és a trikó sokkal jobban takarja a bőrt a nap elől, mint a picuri bikinik. Megértem, hogy Verának ez kell. Miért erőltessek rá valamit, ami egészségtelen, drága, ráadásul borzad is tőle?

Igen, néhány embert kellemetlen érzés fog el, ha a lánya bermudát akar viselni. Miért? Nem tudom. Azt hiszem, ezek ugyanazok az emberek, akik nem engedik, hogy a fiaik babákkal játsszanak. Néha tévedésből fiúnak nézik Verát, és amikor kijavítjuk őket, azt mondják: „De hát nadrágot visel…” És furcsán néznek ránk.

Az ő véleményük nem a mi gondunk.

A többség szerencsére támogató, különösen a család és a barátok, akik ismerik a lányomat és a stílusát. Ő annyira magabiztos. Nem erre vágynak a szülők, ha a gyerekeikről van szó? Hogy kényelmesen érezzék magukat a saját bőrükben, büszkék legyenek a tehetségükre és élvezzék az életet? Csak annyiról van szó, hogy minden gyerek a vízbe akar menni: ők nem elemezgetik a társadalmi normákat, ezzel a felnőtteknek van problémája. Le kell állnunk azzal, hogy a saját elképzeléseinket erőltessük a gyerekeinkre. Inkább fogjuk magunkat és mindannyian lépjünk be abba az átkozott medencébe – hiszen nyár van.


Gyereknevelési elvek, amikből engedj és amikből ne:

Nézd meg a galériánkat>8 kép
Gyereknevelési elvek, amikből engedj és amikből ne
Tovább olvasok
Kép
A saját esküvőmön ismertem meg életem szerelmét, aki nem a vőlegényem volt

Azért a többségünk úgy készül a saját esküvőjére, hogy aznap élete szerelmének mondja ki a boldogító igent, fogad örök hűséget, megy bele a jóban-rosszbanba, holtunkiglag, holtáiglan. Eszter is így kelt fel azon a fülledt, nyári, szombati napon, amikor szentül meg volt győződve arról, hogy pár óra múlva ahhoz a bizonyos nagy Ő-höz megy hozzá. De nem. A nagy Ő ugyanis ott várta őt a saját lagziján, a vendégek között.

Kép
Miért olyan különlegesek az októberi gyerekek?

A tudománynak erre is megvan a válasza. Egészen pontosan 5 válasza.

Kép
Napi horoszkóp október 21.: a Skorpiók kilépnek a komfortzónájukból, a Vízöntők komoly kihívás előtt állnak

Ma se feledkezz meg a horoszkópodról, hisz izgalmas üzeneteket küldtek ismét a csillagok!

Kép
Sipos Pál tettei nem évülnek el: Visszatérés Epipóba

Kávéztunk tanár barátnőmmel, fecsegtünk mindenféléről, és akkor egyszer csak nekem szegezte a kérdést: Olvastad azt a cikket? Milyen cikket, kérdeztem. Nézett. Nem is tudsz róla? Mindenki erről beszél. Én akkor hallottam életemben először Sipos Pálról.

Kép
Legyen buli a szüret! – Íme, 5 biztos tipp hozzá

A bor összehoz – ezt régóta tudjuk. De az talán sokaknak új információ, hogy magának a borkészítésnek is megvan ez a varázsereje, kezdve rögtön a szürettel. Ahogy egy disznótor vagy egy paintball csata, úgy a szőlő betakarítása is lehet igazi társasági esemény – annyi különbséggel, hogy ez utóbbi biztos nem ér véget naplementével.

Kövess minket

ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin
ÉVA Magazin

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem