Van élet a pumpkin spice lattén túl: 3+1 bekuckózós ital a hűvös őszi napokra

Borítókép: Van élet a pumpkin spice lattén túl: 3+1 bekuckózós ital a hűvös őszi napokra Forrás: Unsplash / Sabri Tuzcu
Csukd be a szemed és képzeld el, hogy beköszönt az igazi őszi idő, felveszed a kedvenc kötött pulcsid. Beülsz egy kényelmes fotelbe, kezedben egy forró itallal teli bögrével. Most nyisd ki a szemed: mit látsz a bögrédben? Adunk pár tippet, hogy ne csak a pumpkin spice lattéval töltsd ki a hűvösebb őszi napokat!

A tökös finomságokon és fűszereken túl az őszi-téli szezon slágeritala egyértelműen a forralt bor, ami leváltja a könnyű nyári esték rozé fröccseit. Legyen az erősebb, alkoholosabb, vagy könnyebb és inkább fűszeresebb verzió, a forralt bor mindenképpen jó hangulatot teremthet egy munkával teli nap végén. Ha viszont unod a forralt bort, mutatunk pár tuti – akár alkoholmentes – opciót, amellyel biztosan sikerül felmelegedned!

Házi forró csoki

Vágysz egy kis csokira, de egy kis meleg ital is jólesne? Mi más lehetne jobb választás, mint egy forró csoki, amit akár otthon is elkészíthetsz. Sőt, az ízlésednek megfelelően úgy variálhatod, ahogy csak szeretnéd. Az elkészítéséhez mindössze egy kis étcsokoládéra van szükséged, amit egy lábosban olvassz fel egy kis cukorral. Adj hozzá tejet és keményítőt, majd keverd csomómentesre egy habverővel. Hagyd felforrni, és kész is van a forró csoki, amihez akár házi karamellszószt is készíthetsz vagy vanília aromával ízesítheted! A tetejére nyomj egy jó nagy adag tejszínhabot, és már élvezheted is az édes örömöket.

Forrás: Unsplash / Joyful
Forró csoki + pillecukor: a tökéletes kombináció!

Rumpuncs

A puncs a téli vásárok elmaradhatatlan itala a forralt bor mellett, ami az amerikai filmekben is gyakran megjelenik. Nektek is rémlik az a jelenet, amikor a végzős bálon valaki rumot önt az alkoholmentes puncsba? Na igen, pontosan erről az italról van szó, amit akár a saját konyhátokban is könnyedén elkészíthettek. A narancs és citrom héját reszeld be, majd a levüket facsard egy edénybe. A citrusok héját tedd edénybe a vörösborral és forrald fel vízzel, szegfűszeggel, fahéjjal és vörös áfonyával. Nagyjából tíz perc után aztán add hozzá a rumot, kevés vaníliás cukrot, és főzd meg benne a fekete teát. Végül öntsd hozzá a citrusok levét, és már kész is van a mámorító forró ital.

Grog

A grog alapját a fekete tea adja, amelyet filteres formában áztass bele pár percre a cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel felforralt vízhez. Facsarj hozzá egy kis citromot, majd a citrom és egy narancs héját is add az italhoz. Ezután mehet bele egy kis rum, hagyd állni és már kész is vagy!

Az alkoholmentes verzió készülhet almalé és tea kombinálásával, ha napközben is szeretnéd élvezni a grog ízvilágát.

Forrás: Unsplash / Maximalfocus
Egy fűszeres forró ital mindig jólesik a hidegebb őszi és téli estéken.

+1: Fűszeres alma- és körteital

Gondoltunk a gyerekekre is, akik ezt a gyümölcsös italt biztosan szeretni fogják! Mindössze almára, körtére és narancsra van szükséged hozzá, amit negyedekre vágva rakj egy nagy lábasba. Adj hozzá fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget. Ezután öntsd fel az alma- és körtelével, adj hozzá vizet, és nagyjából három órán át főzd. Ennyi idő alatt tökéletesen kijön a gyümölcsök és fűszerek íze, és a végén egy igazán ízletes finomság lesz az eredmény.

Mielőtt poharakba töltöd, szűrd le az italt, és ha mégis a felnőtt verzió mellett döntenél, adhatsz hozzá egy kis fehérbort is.

Most pedig nézd végig a galériánkat, amelyben bebizonyítjuk, hogy van élet a krémleveseken túl, ha a sütőtökről van szó!