A forralt bor 7 jótékony hatása

Borítókép:  A forralt bor 7 jótékony hatása Forrás: Dubicz Borászat
Nem elég, hogy ránk köszöntöttek a fagyos napok, az elintézni- és beszereznivalók listája napról napra egyre hosszabb. De jó tudni, hogy a karácsonyi időszak nem csak kihívásokat, segítséget is hoz magával. Ráadásul egészen finom, fűszeres, forró csomagolásban.

Évtizedek óta tudjuk, hogy egy bögre gőzölgő, izgalmas aromájú forralt bor a leghidegebb téli estéket is képes hangulattal, melegséggel és élményekkel megtölteni. Az adventi készülődés pedig talán nem is lehet teljes a levegőben úszó fűszeres, fahéj- és narancsillat nélkül. Most azonban egy újabb és talán minden eddiginél erősebb érvet szeretnénk felvésni ennek a lélekmelengető italnak a számlájára: a forralt bor ugyanis – mértékkel fogyasztva – az egészségünkre is jó hatással van. Nézzük, miért és hogyan.

1. Lelassítja az öregedést

A vörösborban található rezverator vegyület sejtmegújító hatásáról ismert, egyben lassítja is sejtjeink öregedését. Ezen felül hatékonyan veszi fel a harcot a szabad gyökök károsító hatásával, ami segít fiatalon tartani a bőrt.

2. Javítja az agyműködést

Ugyancsak a rezveratornak köszönhetően a vörösborból készült forró ital javítja a vérkeringést, fokozva ezzel az agyműködést és erősítve a memóriát. A forralt borból kihagyhatatlan szerecsendió pedig stimulálja az agyat, csökkenti a stresszt és a szorongást, valamint javítja a koncentrációt.

3. Fájdalomcsillapító hatása van

A többek között a szegfűszegben is megtalálható eugenol érzéstelenítő és antiszeptikus hatásának köszönhetően hatékony segítség például fogfájás esetén.

KATTINTS IDE A FOLYTATÁSÉRT!