Borítókép: Mi történik a testünkkel, ha egy hétig minden nap eszünk csokit? Forrás: Getty Images (Marina Demeshko)

Mi történik a testünkkel, ha egy hétig minden nap eszünk csokit?

Sokszor halljuk vagy olvassuk, hogy a csokoládé nem egészséges, de vajon tényleg így van? Hogyan hat a testünkre, ha egy héten át minden nap eszünk csokit?

A TheHealthy.com újságírója, Jaime Stathis is feltette magában a fenti kérdést, és úgy döntött, az elméletekbe való belemélyedés helyett inkább kipróbálja, mi történik a testével, ha egy héten át minden nap eszik egy kis csokit.

Az eredmény? Az újságíró cikkében azt írta, többek közt nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá vált, mert ha megkívánta a csokit, ehetett egy kicsit. Így nem a nassolási vágya foglalta le a gondolatait. Sőt, hozzáteszi, hogy jobban meg tudta így előzni a túlevést és azt, hogy egészségtelen ételekkel tömje tele a hasát. És azt is kiemeli, hogy a csokoládé magnéziumtartalmának köszönhetően jobban aludt, mind korábban.

„Egy 70%-85%-os kakaótartalmú étcsokoládé 230 milligramm magnéziumot tartalmaz, ami az ajánlott napi adag kétharmada. Igen, vannak hatékonyabb, kalóriaszegényebb módjai is a magnézium bevitelének, de a csokoládé valóban segíthet az alvásban!”
– írta Jaime Stathis.

Ha követnéd a példáját, azt javasoljuk, fogyassz minden nap egy-két kocka magas kakaótartalmú étcsokit. Rágd el lassan, az ízélményre koncentrálva, mert így még élvezetesebb lesz, mint csak futtában bekapva – bár ki az, akinek ne esne jól egy kocka csoki még úgy is?!

Forrás

Hogyan lesz a kakaóból csokoládé? Kattints a lenti galéránkra! Mutatjuk!