JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Tízezreket spórolhatsz ezzel az 5 eszközzel a konyhában: hamar megtérül a pár ezer forintos befektetés

Borítókép: Tízezreket spórolhatsz ezzel az 5 eszközzel a konyhában: hamar megtérül a pár ezer forintos befektetés Forrás: Pexels/ On Shot
Tegyük fel, hogy most rendezed be (vagy át) a konyhádat, és szeretnéd alaposan átgondolni, milyen eszközöket szerezz be. Íme, az az öt dolog, ami nélkül szinte nem is érdemes főzésre adnod a fejed. Nem mondom, hogy mindegyik filléres dolog, de hidd el, ezek életre szóló befektetések lesznek.

Ez a cikk az Éva Magazin korábbi lapszámában jelent meg először „Hogyan szereld fel a konyhádat? 5 alapdarab" címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!

Egy éles, jó minőségű séfkés:

Új időszámítást jelent a főzésben. A tompa, életlen vágóeszköz sokkal veszélyesebb. Nincs szükség sok elemből álló késkészletre, csupán egy 21–23 centiméteres séfkést ajánlok kezdésre. Érdemes szaküzletben venni, és próbálgatni a fogását: az a jó, aminél olyan érzésed van, mintha a kés a karod meghosszabbítása lenne.

Ár: kb. 10–40 ezer forint

Cocotte, azaz öntöttvas lábas:

Nem olcsó mulatság, bár szerencsére ebben is vannak különböző kategóriák: mindenki megtalálhatja a pénztárcájának valót. Örökre szóló beruházás, mert nem kopik, nem rozsdásodik. Én mindent ebben főzök, és az ételek sokkal finomabbak lesznek benne, mint egy sima lábasban. A házias egytálételekkel csodát tesz, mellesleg órákig rá sem kell nézned a benne fövő ételre.

Ár: kb. 25 ezer forinttól

Forrás: Pexels/ cottonbro studio
Érdemes lehet egy öntöttvas lábast is beszerezni.

Nehéz, vastag serpenyő:

A jó steak, csirkemell, grillezett zöldség, rántotta titka. Ne válassz kis méretűt, mert fontos, hogy ne legyen benne túlzsúfolva a sülő étel. Minél nehezebb, annál jobb, mert ez azt jelenti, hogy sok benne a fém (lehetőleg az oldalán is), ami remekül tartja és egyenletesen oszlatja el a hőt. Ugyanakkor ne legyen nehezebb annál, mint amit még fél kézzel viszonylag könnyedén meg tudsz emelni.

Ár: kb. 4 ezer forinttól

Nagy teljesítményű turmixgép:

Ezzel lehet tökéletesen sima, selymes, krémes állagú leveseket, smoothie-kat, krémeket készíteni. Nagyon sokat számít a teljesítmény!

Ár: kb. 20 ezer forinttól

Microplane reszelő:

Hosszú és vékony, ráspolyszerű kialakítású eszköz citromhéj, parmezán vagy csokoládé reszeléséhez – ha egyszer szerzel egy ilyet, soha többé nem akarsz mással dolgozni!

Ár: kb. 5 ezer forinttól