JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

6 dolog, ami a pénznél is jobban motiválja a dolgozókat egy friss felmérés szerint

Borítókép: 6 dolog, ami a pénznél is jobban motiválja a dolgozókat egy friss felmérés szerint Forrás: Luis Alvarez/Getty Images
A mai rohanó világban már nemcsak a jó kereset motiválja a dolgozókat, hanem az olyan béren felüli motivációs eszközök is, mint például a rugalmas munkavégzés, a home office, vagy éppen az egészség megőrzését célzó programok. Az alábbiakban össze is gyűjtöttük ezeket a módszereket.

Egy cég szempontjából rendkívül fontos, hogy ne csupán anyagilag – bár ez is elengedhetetlen –, de olyan kedvező lehetőségekkel, elismeréssel motiválja a dolgozóit, melyek növelik a munkavállalók elégedettségét. Egy friss felmérés szerint ezek a béren felüli juttatások sok esetben legalább akkora motiváló erők, mint a pénzbeli juttatások. Ennek oka pedig egyszerűen annyi, hogy az emberek egyre inkább olyan munkahelyt keresnek, ahol megbecsülik őket, ahol nem kell agyon stresszelniük magukat, és nem utolsó sorban olyat, ahol nem kell éjjel-nappal dolgozniuk, hanem akár a rugalmas munkavégzés, akár a home office is megoldható.

Forrás: Flo Dahm/Pexels

Sokan úgy gondolják, hogy alapvetően ez már egy generációs különbség, hiszen míg az idősebb generáció látástól-vakulásig dolgozott, addig a mai fiatalok megtanulták azt, hogy nem azért élünk, hogy dolgozzunk, hanem ez egy szükséges dolog ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életben, ugyanakkor nem feltétlen ezt tartjuk életük egyetlen értelmének. Így érthető módon nagyobb igény van az olyan opciókra, melyek segítenek a magánélet és a munka egyensúlyát megteremteni.

De nézzük is, melyek azok a motivációs erők, melyek ugyan nem pénzbeliek, de mégis ösztönzően hatnak a munkavállalóra!