JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Úgy érzed, túl keveset kapsz a munkádért? Ha valóban így van, nemsokára perelhetsz érte!

Borítókép: Úgy érzed, túl keveset kapsz a munkádért? Ha valóban így van, nemsokára perelhetsz érte! Forrás: Pixabay/Pexels
Nos, nem is olyan rég, még ha véletlen megtudtad, hogy mennyit keres a kollégád, és esetleg ezen felháborodtál, bizony igencsak kellemetlen pillanataid lehettek. Azonban az Európai Bizottság döntése alapján kötelezhetik a cégeket arra, hogy kiegyenlítsék a juttatásokat a férfiak és a nők között. Az intézkedés pedig azzal is jár, hogy akár bírósághoz is fordulhatunk az ügyben.

Az új jogszabály eredetileg a férfiak és a nők közötti munkabérszakadékot hivatott orvosolni. Azonban az intézkedésnek egy hozadéka az is, bárki kikérheti a cégen belül az azonos munkakörben dolgozók béradatait. Amennyiben pedig indokolatlan eltérésre lesz figyelmes, bizony akár be is perelheti a munkáltatóját.

Forrás: Fox/Pexels

Az intézkedés hamarosan életbe lép, ugyanis Magyarországnak legkésőbb 2026. június 7-ig kell átültetniük a munkabérszakadék megszüntetésére vonatkozó uniós irányelveket a saját jogrendjükbe. Így az uniós irányelv részletes jelentésre is kötelezi a közép- és nagyvállalatokat a férfi és a női dolgozók bére kapcsán. Amennyiben pedig a kikért adatokból bérkülönbségre derül fény, akkor az indokolatlanul hátrányosan érintett alkalmazott beperelheti a munkáltatóját. Éppen ezért a vállalatoknak érdemes előre átgondolni azt, hogy van-e indokolatlan egyenlőtlenség, ezzel megelőzve az esetleges pereskedést. Erre egyébként azért is szükség van, mert a férfiak átlagosan 13 százalékkal többet keresnek, mint a nők.

Az alábbiakban pedig összegyűjtöttük a legkevesebbet kereső diplomás végzettségeket!