Gyerekkori rajongásból karrier - Interjú Bendig Benjamin fodrásszal

Borítókép: Gyerekkori rajongásból karrier - Interjú Bendig Benjamin fodrásszal Forrás: Social Hair Studio
14 éves koromban ő volt az első fiú életemben, aki megdicsérte a hajamat. Addig mindenki csak meghúzta vagy se színűnek hívta. Azóta eltelt legalább még 14 év és most ez a gimis osztálytársam saját szalont nyitott Budapesten!

Manapság divat a letisztult, elegáns környezet, ezért is igazán különleges helynek számít a Social Hair Studio, ahol kicsit más, de igazán különleges környezetben varázsolnak olyan fazonú hajkoronát számunkra, amilyet szeretnénk. Bendig Benjamin, a tulajdonos mesélt új szalonja nyitásáról és az ide vezető útról.

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Mikor döntötted el, hogy saját szalont szeretnél nyitni?

A saját szalon ötlete már szakmám kezdete óta megfogalmazódott bennem, ez 2006-2007 körül lehetett amikor a gimi mellett zsebpénzért kezdtem el segíteni egy szépségszalonban. Még korábban Ausztáliában, Sydney-ben születtem ahol szüleim fodrászok voltak, szinte a szalonban nőttem fel, így nem is csoda, hogy a sors később is visszacsábított. Az illatok, a pezsgő hangulat mindig is tetszett. Később az óceánon túl felvételt nyertem Sydneyben a Tony and Guy Akadémiára, ahol a fodrászat mesterfokával találkozhattam.

Mi inspirálta a szalon enteriőrjét?

A szalon designt leginkább az inspirálta ,hogy szerettem volna egy olyan üzletet kreálni ahol mindenki úgy érezheti magát mintha szabadságon lenne. Mediterrán és szaharai hangulat jellemzi. Természetesen az Ausztráliában töltött időszak is nagy hatással volt rám.

Mit gondolsz, mitől lehet jó egy fodrász szalon 2022-ben?

Azt gondolom, hogy egy fodrászüzlet manapság mindenképpen zöldebb úton kell, hogy működjön. Lehetőleg úgy válasszuk meg termékeinket, hogy ezek megújuló csomagolású és a környezetünkre legkevésbé jelentsen terhet.

Ez az én szívügyem is. Ezért is tettem le a voksom óceáni hulladék újra hasznosításával készül csomagolású termékcsalád mellett. Ezen kívül fontos, hogy a készítmények - ebbe beleértve a festékeket is - mind Ammónia ,PPD és szulfát mentesek legyenek, valamint egyik termék se legyen állatokon tesztelve.

Forrás: Social Hair Studio

Hány kollégával dolgozol együtt az üzletben?

Jelenleg 3-an alkotjuk a csapatot. Nagyon elégedett vagyok a csapattal!

Kiket fogadtok a szalonodban? Van, ami a specialitásotok?

A szalonban a legkülönbözőbb féle emberek is megfordulnak, ezért szalon a szalon. Nem mondanám, hogy különlegesebb munkánk van… Inkább azt, hogy minden vendégünk különleges! Ezért olyan sokszínű ez a szakma. Sokszor egy nap teljesen kiszámíthatatlan. Ettől izgalmas!

Mit kívánsz magatoknak a következő évre?

Leginkább azt szeretném elérni a következő pár évben, hogy a szakma - és természetesen a környék is - megismerhessen minket. Törekszünk a szájról-szájra való ajánlásra és nagyon komolyan kezeljük vendégeink visszajelzéseit!

Ha épp hajvágás előtt állsz vagy kipróbálnál valami újat, nézegesd meg a következő 6 frizurát!