Fodrász javaslata: kókuszolajat a hajkoronára! 3 összetevős DIY hajmaszk nyárra

Borítókép: Fodrász javaslata: kókuszolajat a hajkoronára! 3 összetevős DIY hajmaszk nyárra Forrás: Canva (Alliance Images)
Csökkenti az hajkárosodást, segít megszüntetni a korpásodást, gyulladáscsökkentő, hidratáló, imádja a hajkorona. Mi az? A kókuszolaj!

Ha egy listát kellene összeállítanunk minden idők legsokrétűbb szépségápolási összetevőiről, a ranglétra első helyét valószínűleg a kókuszolaj foglalná el. Tápláljuk a szervezetünket vele belülről (hiszen az utóbbi idők legfelkapottabb konyhai zsiradéka lett), kenjük a bőrünkre, körömágyunkra, és csodákat művel a hajunkkal is.

A szakemberek szerint egy 30 perces kókuszolajos maszk csodákra képes: visszaállítja a haj nedvességtartalmát, míg egy egész éjszakára fent hagyott pakolás heteken át védi hajkoronánkat. Minek köszönhető ez a csodahatás?

A kókuszolaj hajvédő képessége mögött a kémiai szerkezete áll, mivel a laurinsav nevű zsírsav könnyen felszívódik a tincsekbe, védve a belső és a külső réteget is. Csökkenti a hajkárosodást, mivel védőgátként működik a kemény vegyszerek és az UV-sugárzás ellen.

A kókuszolaj mindezeken túl segít a korpásodás, a száraz fejbőr megszűntetésében is. Felerősíti a jó baktériumokat, emellett gyulladáscsökkentő és hidratáló. Olyan mikrobiális egyensúlyi tulajdonságokat biztosít, amelyek segítenek megnyugtatni a száraz, hámló fejbőrt és újra egyensúlyba hozni a fejbőr mikrobiómáját” – magyarázza Robin D. Groover fodrász.

További bónuszként egy nagy adag kókuszolaj megvásárlása több adag házi hajmaszk elkészítésére elegendő, így meglehetősen költségkímélő.

Minket meggyőzött a jótékony hatások tömkelege, ezért kipróbáltunk egy olyan kókuszolajos hajmaszkot, aminek összetevőinek többsége a konyhánkban is, de az élelmiszerboltban biztosan megtalálható.

A kánikula, az erőteljes napsugárzás, és a sós tengervíz mellett, ez lesz a hajkoronánk legjobb barátja! A galériánkban található kókuszolajos hajmaszk vitaminjai és zsírsavai segítenek táplálni a fejbőrt, emellett kisimítják a töredezett hajvégeket is.

Mik az összetevői? Hogyan kell elkészíteni? Nézd meg a galériánkat!