Mit mondj és mit ne egy frissen szült édesanyának? Nem is gondolnád, mik (nem) esnek jól neki!

Borítókép: Mit mondj és mit ne egy frissen szült édesanyának? Nem is gondolnád, mik (nem) esnek jól neki! Forrás: Pixabay/yc0407206360
Amikor egy édesanya életet ad a gyermekének, akkor nem csak ő, hanem még sokan örülnek a pici világra jöttének. Ám az egyáltalán nem mindegy, mindezt hogyan kommunikálják az anyuka felé és hogy mit tesznek vagy mit nem tesznek.

Ha épp a körülmények engedik, akkor a család a kórházba is belátogat megnézni a kisbabát, de a legtöbben már az otthonlét idejére időzítik az első találkozást.

Az első verzió egyszerűbb, hiszen a kórház beszabályozza, mit és hogyan lehet. Ilyenkor azért érdemes megkérdezni az anyukát, mire van szüksége, mielőtt beállítanánk egy halom olyan étellel és itallal, amit nem fogyaszthat. Hallottam már anyós által bevitt isteni finom thai csípős levesről…

Viszont sokan még mindig nem tudják mit illik és mit nem, és kellő tapintat nélkül rontanak be a család életébe. Először is kérdezzük meg:

-Mikor mehetünk látogatóba?

A 6 hetes gyermekágy nem vicc, azt minimum illik betartani, a nem legeslegszűkebben vett családtagokon kívül mindenkinek!

A koronavírus eléggé megnyirbálta a szociális kapcsolatainkat, de azért nyugodtan lehet jönni velünk sétálni, ha jó idő van! Be lehet jelentkezni, a gyereknek is az a jó, ha egyre több (jó) arcot lát maga körül. A szociális kapcsolatainkat így is durván megnyirbálta a koronavírus, ne szeparálódjunk el jobban az emberektől, mint amennyire muszáj.

Hányan mehetünk egyszerre?

Egy kis lakásba becsődülni a komplett famíliának az újszülött mellé, az szintén tapintatlanság…

Mire van szükségetek?

Ne vigyünk olyan játékot, amit csak 1 éves kora után tud használni (vagy még később), pl. szőrös plüssöt, vagy műanyag vackokat, amiket nem szeretne, és majd úgyis továbbajándékozzuk. A csörgő-zörgő-zenélő dolgokról pedig kifejezetten kérdezzük meg a szülőket! És vigyázzunk, ha ilyet adunk, mert alkalmasint vissza is kaphatjuk a kedvességet! Amivel nem lőhetünk mellé, azok mindig a különböző utalványok, amiből például pelenkát vagy popsitörlőt lehet venni, mert az fogy a legjobban, az tuti!

FONTOS! Fél-maximum 1 órát maradjunk látogatóban, ennél több már terhes lehet a családnak. És NE ebéd vagy vacsoraidőben tegyük mindezt, mert bár mi vendégségbe megyünk, a kisbabás anyuka ne pörögjön azon, hogy kiszolgáljon minket!

Ha ezekkel megvagyunk és vagyunk olyan bensőséges viszonyban az anyukával, akkor feltehetünk további kérdéseket.

Mik azok, amikre egyáltalán nem kérdeznek rá, pedig lehet, hogy jól esne, ha foglalkoznának vele?! Ha kíváncsi vagy rá, a folytatásért KATTINTS IDE!

Ha valamire, akkor arra biztosan nem illik rákérdezni egy frissen szült anyukánál, hogy hány kiló vagy mikorra akarja visszanyerni a régi alakját. Vannak azonban hírességek, akik erről is fesztelenül nyilatkoznak: