Nap a Szűz jegyében - Ezeket tedd most rendbe magadban!

Borítókép: Nap a Szűz jegyében - Ezeket tedd most rendbe magadban! Forrás: Getty Images
A Nap a Szűz jegyébe lépett augusztus 23. 5.17 perckor budapesti idő szerint. Nem vagy Szűz jegyű? Akkor is olvass tovább, hiszen a Szűz minőség mindenkiben benne van! Minden bennünk van, az összes jegy megmutatkozik mindenkiben, csak különféle mértékben, más-más életterületen és kombinációban.

Az Állatöv hatodik jelében járunk, tehát a Szűz havában, melynek uralkodó bolygója a Merkúr, ami a hűvös ész, az értelem képviselője. Maga a Szűz inkább még az anyagi világhoz tartozik, az Oroszlán uralkodói minősége után, ahol az önkifejezés, az erők uralása a fontos, most előtérbe kerül a szolgálat, a munka.

Nyári jegy még ugyan, de már fakulnak a színek, hűvösebbek az éjszakák, a csillogást és a pompát felváltja a megtett út számbavétele. Elkezd minden csendesedni, befelé fordulunk lassan, a begyűjtött meleget, fényt és termést el kell kezdeni beosztani, át kell gondolni, meg kell tervezni, hogy mi lesz majd télen.

Beosztás, rendszerezés, munka és szolgálat, ezek a legfőbb analógiák a Szűz jegy esetében, de itt van az a képességünk, hogy analizáljunk és szorgalommal bepótoljunk még dolgokat.

Egy Szűz jellegű embernek általában pontos kimutatása van a családi költségvetésről a kiadások és bevételek Excel táblában, a megtakarítások is pontosan beosztva: mi megy a nyaralásra, mit rakunk félre a nyugdíjas évekre.

Nálad van-e ilyen rendszerezés?

Esetleg fejlesztésre szorul ez a terület?

Gondold végig, hogy nálad alap személyiségjegy a rendezés, beosztás, szolgálat, analizálás, esetleg csak bizonyos életterületeken találkozol vele vagy egyáltalán nem találod magadban?

Át tudod tekinteni a feladataidat tárgyilagosan?

Esetleg túlzásba esel, túlaggódod a dolgokat?

Aprólékosan tervezel?

Hogy állsz a munkához? Hol éled meg áldozatként?

Én például utálok főzni, nekem az maga a kínszenvedés.

“Egy magas nádszál azért nem törik meg a hó súlyos terhe alatt, mert lágyan és alázatosan a földig hajlik. Attól még nagyon erős marad.” (Müller Péter)

A Szűz jellegű ember sokszor azt érzi, hogy nem engedheti meg magának, hogy lazítson. Folyamatosan bizonyítani akar, sokszor már gyermekként is, ami egy kisebbségi érzésből fakad. Ehhez általában megvannak a körülmények is pl. fiúnak várták, de lány lett. Innentől kezdve pedig megvan az az alapérzés, hogy „nem vagyok elég (jó)”.

Míg egy Oroszlánnál az a kiindulási pont, hogy olyannak szeressenek, amilyen vagyok, a Szűz ezért egész életén át dolgozik, megfelel, szolgál.

Azonban itt van egy nagyon fontos személyiségfejlődési pont. Mert ha ezt valaki felismeri magában és elkezd dolgozni ezzel a megfelelni vágyással, akkor biztos az előrelépés.

Nézzük azt az esetet, amikor nem Szűz jegyű valaki, de a szabad kapcsolatai, barátságai területét a Szűz jegy uralja valamilyen formában. Akkor lehet, hogy a barátainak nem tud nemet mondani. Ő az, akire mindig mindenben lehet számítani, aki maga elé helyez mindenki mást és első szóra ugrik segíteni.

Ha ez tudatosul benne, akkor előbb-utóbb képes lesz meghúzni az én határokat és nem hagyja magát kihasználni. És ez nem önzőség – bár a környezete lehet először úgy éli meg – hanem az egészséges önérvényesítés megnyilvánulása.

Nem azt mondom, hogy ha ezt tapasztalod magadon, akkor azonnal fordulj sarkon és soha többet ne segíts senkinek! Viszont az nagyon fontos, hogy a segítséged ne önfeláldozás legyen, ne azért tedd, hogy elismerjenek vagy egy kis szeretet morzsát kapj!

Lehet, hogy ha meghúzod a határaidat, akkor több „barátod” elkopik mellőled, de akkor azok bizony nem is érdemesek a te szeretetedre.

Ha figyeltél az elmúlt években, akkor bizony a kapcsolataink erősen próbára tétettek. Régi barátságok szűntek meg, régi, szinte már elfeledett kapcsolatok új erőre kaptak, és teljesen újak is születtek. Nagyon erős tisztulás megy végbe kapcsolati téren és teljesen felesleges ragaszkodni azokhoz, amelyek már nem szolgálnak azon az úton, amerre menni szeretnél.

Ugyanez a családi kapcsolatokban is érezhető rendkívül erősen. A megfelelés sokszor visszatart, de nagyon sokan tovább tudnak lépni és szakítanak a családi elvárásokkal és felelősséget vállalnak saját magukért. És jól teszik!

A családi karma, a transzgenerációs minták most tisztulnak. Erről nagyon sokat fogok még írni, mert itt az idő kilépni abból, hogy ugyanazokat a köröket futjuk, mint anyáink, nagyanyáink.

Melyik életterületeden vagy kikkel kapcsolatban érzed magad alárendeltnek?

Hol szolgálsz úgy, hogy a szíved legmélyén érzed, hogy az már áldozat a részedről?

Tudsz határokat meghúzni?

Érzékelted az elmúlt 2-3 évben, hogy átalakultak a kapcsolataid?

Nézzük meg a Szűz jellegű embert különféle szerepekben. Ki kell hangsúlyoznom ismét, hogy nem lehet általánosítani csak a Nap jegy alapján. Egy ember születési képlete ennél ezerszer összetettebb. Inkább az analógiákra érdemes figyelni. Résztulajdonságok vagy csak bizonyos helyzetekben megjelenő viselkedések is megjelenhetnek.

Gyermek: csendes, rendes, kimondja a véleményét, mert őszinte, meg akar felelni a szülők elvárásainak. Ha nincsenek megfogalmazva az elvárások, akkor tud magának gyártani, de ez csak a bizonytalanságát fokozza. Ezért finoman érdemes „terelgetni” és sokat kell dicsérni. Nem kell agyon ajnározni, mert át is fordulat a dolog és könnyen a legnagyobb kritikussá válhat. Minden hibát észrevesz és ezt szóvá is teszi… kellemetlen perceket tud okozni pl. anya miért ilyen büdös ez a bácsi?

Szülő: aggódik, hol voltál, miért nem szóltál haza. Tiszta, vasalt ruhában járatja gyerekét, ha nem is a legdivatosabb, de nagyon tisztának kell lennie. A ruhák már a szárítókötélen rendezve vannak. Legyen rend és tisztaság a szobádban fiam, az asztalodon is milyen kupi van már! Mivel ő meg akar felelni, ezért a gyereknek makulátlannak kell lenni minden szempontból.

Főnök: kimondottan aggodalmaskodó, precíz ember, kevés kezdeményező készséggel. Fél az új dolgoktól, mert azok bizonytalanok és kiszámíthatatlanok. Jobban érzi magát, ha neki mondják meg, hogy mit csináljon és nem neki kell kitalálni mindent. Általában nem szeret főnök lenni, inkább szakértő, a főnök tanácsadója vagy titkárnője.

Alkalmazott: pontos, precíz, mindig lehet rá számítani, intelligens és kritikus. Nem csak azt tudja megmondani hogyan kell csinálni valamit, a véleményét is megmondja, kritizál. Aggódik azon, hogy valamit nem lehet megcsinálni, ezért gyakran sorolja az ellenérveket, hogy miért nem jó ez így vagy úgy.

A másik nagyon sarkalatos téma a Szűz minőséggel kapcsolatban a rend és tisztaság. Azonban ez nem csak a külsőségekre értendő, hanem a belső világunkra is. Megmutatja ennek a jegynek egy magasabb szintű értelmezését, a felső erőkkel, a fénnyel való igazi kapcsolatát. Ez lesz a következő hét témája.

Az önismereti út egy életen át tartó folyamat. Ezek a kérdések pedig többször is felvetődhetnek menet közben: Vajon miért születtem erre a világra? Jó helyen vagyok? Merre tovább? Mit kellene most tennem?

Az asztrológiai elemzés és az ön- és sorsismereti coaching abban segít, hogy kihozhasd magadból azt a legjobb embert, aki a szíve szerint képes élni elégedetten és boldogan. Nem tanácsadás, hanem egy személyes fejlődést támogató folyamat, hogy önbizalommal telve élj ne függj senkitől a továbbiakban.

Abban támogatlak, hogy tisztában legyél azzal, hogy ki vagy, mit akarsz elérni az életben és ezt hogyan kezdd el megvalósítani.

ITT tudsz tőlem kérdezni vagy időpontot egyeztetni!

Email cím: melinda@melingo.hu

Weboldal: www.melingo.hu