Figyelmeztet ez a honlap, ha kutyahalál van a filmben, amit meg akarsz nézni

film,kutya Forrás: Universal
Ezeket a spoilereket érzékeny lelkűeknek és gyomrúaknak találták ki.

A filmekben gyakran történnek megrázó vagy éppen megható dolgok. De a legtöbbször gond nélkül túltesszük magunkat rajta, hiszen tudjuk, hogy amit látunk, az nem a valóság.

De akadnak olyan esetek, amikor hiába tudjuk, hogy csak egy elképzelt történet pereg a szemünk előtt, mégsem tudjuk visszatartani a könnyeink. Igen, arra gondolunk, amikor egy kutya élete ér véget a képernyőn. Vannak olyan emberek is, akik inkább meg sem nézik a filmet, ha tudják, hogy ilyesmire lehet számítani benne.

A filmek alakulását persze nem tudjuk megváltoztatni, de arra fel tudunk készülni, hogy ha valami szomorú dolog várható a filmben, amit megnéznénk. A Does The Dog Die közösségi oldalon megnézheted, hogy a téged érdeklő alkotásban tragikus sorsa lesz-e a négylábú szereplőnek. A weboldal jó nagy merítésből dolgozik: többek között mozi- és tévéfilmek, könyvek, videójátékok és képregények is megtalálhatóak az adatbázisában.

A honlap nem csak kutyák halálával foglalkozik: macskák, lovak és más állatok kedvelői is lecsekkolhatják a spoilereket. Sőt, az állatokon kívül más olyan motívumokra is figyelmeztet, amit az érzékenyebb gyomrúak nem bírhatnak: vér, vérontás, szellemek, hányás is szerepel a kategóriák között. De figyelmeztet arra is, ha kiderül az alkotásból, hogy a Mikulás nem létezik, vagy ha egyszerűen csak szomorú vége van a műnek.

A weboldal arra is felhívja a potenciális nézők figyelmét, ha a filmben családon belüli erőszakot, táplálkozási zavarokat, gyerekbántalmazást, vetélést vagy abortuszt, szexuális zaklatást, drogokat, függőséget, gyűlöletkeltő beszédet vagy éppen villanófényt mutatnak. Az oldal adatbázisát, ami a rajongók közreműködésén alapszik, rendszeresen frissítik, így folyamatosan biztosított, hogy tagadásban élhessen, aki éppen arra vágyik.

Felejtsd is el a szomorú filmeket és inkább nézd meg ezeket a cuki kölyökkutyákat: