Nagymacskákkal bővült a nagykőrösi élménypark

Borítókép: Nagymacskákkal bővült a nagykőrösi élménypark Forrás: Getty Images (Rizal Arfiansyah / EyeEm)
Nyolc nagymacskával, hat tigrissel és két oroszlánnal gyarapodott a Richter Safari Park, akiket akár testközelből is meg lehet csodálni, ha elég bátrak vagytok!

Ha emlékszel, hogy korábban Szadán volt egy szafaripark, ahol a Magyar Nemzeti Cirkusz vadállatait lehetett megnézni, akkor van egy jó hírünk: a park újranyit, méghozzá új helyszínen, Nagykőrösön, egy 32 hektáros területen.

Több mint 300 állatot lehet itt megnézni – van elefánt, zsiráf, zebra, teve, strucc és vízibivaly is –, többek közt néhány új lakót is. A két oroszlánt és hat tigrist egy olasz cirkuszból fogadták be, írja a hvg.hu.

„Nyolc darab nagymacskát tudtunk befogadni, hat tigrist és két oroszlánt, akiknek egy közel egy hektáros területet kerítettünk le. Egyedülálló módon, Magyarországon nem csak kívülről lehet ezeket az állatokat megnézni, hanem egy speciális szállítójárművel be lehet majd menni közéjük."

– árulta el Ifj. Richter József, a Richter Safari Park igazgatója a hiros.hu-nak.

A parkot március 31-től lehet látogatni, de ha a tavaszi szünet programjai közé már nem fér be a ragadozószafari, szerintünk később is szuper kirándulási lehetőség lesz!

Forrás 1, Forrás 2

A lenti galériánkban 6 vidéki állatkertet mutatunk be, amit tényleg érdemes meglátoGatni.