JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma
most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

El se hiszed, hogy Brad Pitt már ennyi idős, de vajon a filmjeit jól ismered?

Borítókép: El se hiszed, hogy Brad Pitt már ennyi idős, de vajon a filmjeit jól ismered? Forrás: Getty Images
Nincs 1 hónapja, hogy a mindig sármos Brad Pitt 58 éves lett. Filmjei közül szemezgettünk.

Hihetetlen, hogy vele is múlik az idő. Brad Pitt azon színészek közé tartozik, akikkel kapcsolatban az öregedést személyes sértésnek veszem. Még, hogy Brad Pitt két év múlva 60 éves lesz, ugyan hagyjuk már.

Pedig a számok és a naptár nem téved –le nem írom még egyszer- de annyi, pont annyi (csak leírom:58). Ő konkrétan az a színész, aki ha hívna, hogy repüljek át hozzá egy pár napra Los Angelesbe, akkor miatta lenne az az összeg, amit PCR-tesztre költök.

A legkorábbi filmemlék róla- és lehet többen is így vagyunk vele- az amerikai gigaszuper, főműsoridős Dallas sorozatban volt. Ott még zöldfülűként csak egy pár epizód erejéig tűnt fel Randy szerepében, aki Ray Krebbs mostohalányának csapta a szelet. Azért a 90-es évek, televíziós szokásairól (és a kínálatról) sokat elmond, hogy akár még mai is névszerint fel tudjuk emlegetni a szereplőket. Így -és persze önnön karizmájából adódóan is- nem csoda, hogy nagyon is emlékszem arra a szőke haj-babaarc kombóra, amit Brad Pitt villantott a sorozatban.

Ez a szerep még a nagy áttörés előtti időből való. A sikert az 1991-es Thelma és Louise film hozta meg és onnantól kezdve szinte megállíthatatlanul menetelt Brad a felejthetetlen élő legendák sorában. Munkájáért többször elismerték. Egész pontosan 52-szer, melyek között csak a két legnagyobbat említve: két Oscar-díj szerepel és két Golden Globe díj.

Miután egész korán reflektorfénybe került Brad, így életének lényegében nincs olyan szakasza, amiről ne tudnánk egy s mást.

Hosszan járt, még jegyben is Gwyneth Paltrow-val. Jennifer Aniston-nal évekig együtt volt, melyből 4 és fél évet házasságban töltöttek el. Ki ne ismerné a „Brangelina” párost, mely kapcsolat alatt Angelina Jolie és Brad 6 gyermek- saját és örökbefogadott- szülei lettek. És bizony sokan hallottuk azt is, hogy Brad Pittnek komoly gondjai akadtak az alkohollal is, melyből aztán sikeresen kikászálódott.

Viszont lehet kevesen ismerik azt az oldalát, mely az építészet iránti szerelemről szól. Nem csak öncélú hobbi ez a színészet mellett. Alapítványt hozott létre, mely megfizethető és fenntartható házak finanszírozásában és építésében segít. A zöld lakhatást támogató törekvése egészen magasra, kormányzati szintekre is eljutott. Humanitárius munkája sem elhanyagolható. Támogatja a One Campaign nevű szervezetet, mely az AIDS és a szegénység ellen küzd a fejlődő világban. Részt vállal a szexuális erőszak megszüntetéséért folytatott küzdelemben. Volt feleségével, Angelinával pedig a Jolie-Pitt Alapítvány munkájában, máig aktívan részt vesz, segítve így az ENSZ munkáját.

Na de mi az, amit válójában látunk ebből a legszexibb pasik közé besorolt Brad Pittből? A filmjeit!

Jöjjön most galériánkba egy kvíz, melyben Brad Pitthez köthető filmes tudásunkat mérhetjük le!