Két számmal kisebb ruhát vett a mostohalányának, és még ő sértődött meg, mert nem tetszett neki

Borítókép: Két számmal kisebb ruhát vett a mostohalányának, és még ő sértődött meg, mert nem tetszett neki Forrás: Getty Images
Egy ideig állta a sarat, tűrte a külsejével kapcsolatos, folyamatos beszólásokat. Ám amikor az ominózus ajándékozás után már az apja sem állt ki mellette, attól a tini is kiborult. Zsuzsi története.

A testszégyenítés, mások külsején való gúnyolódás, kritizálás nagyon káros dolog, ami szinte biztosan nem vezet semmi jóra. Nincs is annál elkeserítőbb, amikor szülők művelik ezt saját gyerekeikkel; gondoskodásnak, törődésnek álcázva. Nagyjából így járt a történetünkben szereplő fiatal lány is, nevezzük Zsuzsinak. Az elkeseredett kamasz a közösségi médiához fordult, ott kért tanácsot Apja barátnőjének viselkedése miatt.

Valahol értem, hogy az apám miért akadt ki rám, de mégse tudok belenyugodni. Kérlek segítsetek eligazodni, mondjátok el, mit gondoltok
kezdte ezzel a felütéssel a tinilány.

Az ő (apám) barátnője soha nem hagyott ki egyetlen alkalmat sem, hogy beszóljon nekem valami „kedveset”, amivel a testemet, a külsőmet kritizálta. Tudom róla, hogy kicsinek nagyon duci lányka volt, akit folyton a súlyával cikiztek. Emiatt váltott később „szuperegészséges” életmódra, aminek mára teljesen a megszállottja lett. Heti hat nap jár edzeni és emellé alig eszik. Táplálkozási tanácsadókhoz jár, akikre aztán csak ideges lesz, mert mindegyik azt mondja, egyen többet, fehérjét, zöldséget, akármit.

Engem meg állandóan csak aláz. Olyasmiket mond nekem, hogy „ha vékonyabb lenne a karom, sokkal vonzóbb lennék”. De arra is volt már példa, hogy még ennyire se „finomkodott”; kerek perec közölte hogy szerinte fontolóra kellene vennem a mellkisebbítést, a fenekemről pedig le kellene szívtanom némi zsírt – így, ahogy írom”..

Megveti a kövéreket, pontosabban inkább azokat, akiken van ugyan felesleg, mégis békében vannak önmagukkal
írta a posztban az elkeseredett kamasz.

A mostohamami azonban még ennél is tovább ment; amikor Zsuzsit egy XS méretű ruhával lepte meg a 19. születésnapján – tudva, hogy a lány L-es méretet hord. S hogy biztosítsa, nem tévedésről van szó; hozzátette: a ruhát motivációnak szánja a fogyáshoz és egyébként is szerinte jobb lenne, ha Zsuzsi inkább már hozzá se nyúlna a szülinapi tortájához.

„Rámosolyogtam, megköszöntem neki és visszautasítottam a ruhát. Közöltem vele, hogy teljesen jól érzem magam a bőrömben és nem nagyon érdekel, hogy ő éppenséggel kövérnek, vagy soványnak lát. Erre elpályázott. Mit gondoltok, mi volt az apám reakciója? Teljesen kiakadt, csak éppenséggel rám; amiatt, hogy lehetek ilyen hálátlan…tényleg az volnék? Mégis mit kellett volna mondanom? – vetette fel a kérdéseket posztjában Zsuzsi.

Te mit gondolsz? Szerinted jól tette, hogy visszautasította a ruhát? Mit tanácsolnál a fiatal lánynak?

Hírességek, akiket nem is gondolnád, hogy túl kövérnek tartottak Hollywoodhoz