Mit csináljunk a hétvégén? Tavaszköszöntő programajánló

Borítókép: Mit csináljunk a hétvégén? Tavaszköszöntő programajánló Forrás: Getty Images (The Good Brigade)
A hétközepi ünnepnap után máris itt a nyakunkon a következő rövid, ám számos izgalmas programot tartogató hétvége. Most ünnepli egy éves születésnapját a Pénzmúzeum, nyit az Aeropark, viszont a héten véget ér a Fővárosi Nagycirkusz Ice Kingdom című műsora. Figyelmetekbe ajánlunk még egy tavaszköszöntő piaci napot meglepetéskoncerttel és egy új színházi bemutatót is.

Egy éves a Pénzmúzeum

Kiemelkedően magas látogatószámmal zárta első évét a Pénzmúzeum. A 2022. március 15-én megnyílt intézmény első 10 hónapjában 67 000 látogatót fogadott. Ez a szám 2023. március közepéig, az egyéves születésnapig, várhatóan eléri a közel 82 000 főt. A sikeres startot a múzeum négynapos rendezvénysorozattal ünnepli. Ha esetleg lemaradtatok a március 15-ei eseményektől, ne aggódjatok: az ünnepi programok március 19-ig folytatódnak.

A Pénzmúzeum belsejében.

Indul a szezon az Aeroparkban

Változatos, izgalmas programsorozattal indítja a 2023-as szezont a ferihegyi repülőmúzeum. Ezen a hétvégén különleges és alternatív reptérlátogatások indulnak Pajor Dáviddal és Kránitz Balázzsal. A pilótafülkékben mesélő pilóták és műszakiak várják a látogatókat. A fedélzeten izgalmas programokkal, a többi között játékos légiutas-kísérő tanfolyamokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt Ezen kívül lesz élményautózás oldtimer repülőtéri járművekkel és a legendás tűzoltóautót, a Simbát is kipróbálhatjátok.

Ice Kingdom a Nagycirkuszban: elérkezett a záróhétvége

Ha lemaradtatok a téli szezonban a Fővárosi Nagycirkusz jeges tematikájú műsoráról, amelyet egy ukrán társulat tolmácsolásában élvezhettek, akkor ezen a hétvégén még elcsíphetitek az utolsó jegyeket. A szünettel együtt 120 perces előadás varázslatos mesevilágba kalauzolja a közönséget, ahol a bűbájos lények nem csak piruetteket és jégtánc elemeket mutatnak be a jeges porondon, hanem lenyűgöző artistaszámokat és bájos kisállatokat is. A magyar cirkuszművészetet a világhírű Rippel Brothers képviseli emelőszámukkal.

Tavaszköszöntő nap a Hunyadin

Köszöntsétek a tavaszt egy kellemes, piacozós nappal a Hunyadin! Március 18-án, szombaton szeretettel várnak mindenkit a terézvárosi Hunyadi térre, ahol hazai őstermelők szezonális termékeivel és izgalmas programokkal nyitják meg az új évszakot. A délelőtt folyamán különféle programokkal készülnek, többek között a Kolompos együttes koncertjét élvezhetitek, mialatt a kézműves termékek színes választékát böngészitek. Ezen kívül kipróbálhatjátok magatokat Czifra Erika kézműves foglalkozásán, és mennyei kürtőskalácsot is falatozhatok.

80 nap alatt a Föld körül

A dzsungel könyvét hosszú évek óta telt házzal játszó Pesti Színház újabb, a fiatalabb korosztálynak is szóló bemutatóval indította a tavaszt, méghozzá a 80 nap alatt a Föld körül című koncertszínházi előadással. Phileas Fogg vérbeli angol úriember, aki precíz napirend szerint éli az életét. Köt egy képtelen fogadást, miszerint 80 nap alatt körbeutazza a Földet, mert a menetrend szerint ez lehetséges. Csakhogy a világ nemcsak a menetrendre hány fittyet, hanem Mr. Fogg terveire is, és kezdetét veszi egy őrült utazás vonaton, hajón, lóháton, elefánton, jégvitorláson és minden egyéb járművön. A hétvégi előadásokra korlátozott számban jegyek még válthatók. Az előadás 10 éves kor felett ajánlott.

Ha otthon maradnál, a lenti galériánkban 9+1 kevésbé ismert sorozatot ajánlunk, amit egy hétvége alatt megnézhetsz.