Két könyv a folytatásos fantasy-k szerelmeseinek

Borítókép: Két könyv a folytatásos fantasy-k szerelmeseinek Forrás: Getty Images
A hipermodern vagy utópisztikus környezetbe helyezett, égi és földi világszíntéren egyaránt játszódó mesés történetek változatlanul élnek és virulnak 2020 után is.

Angyalok és démonok, menny és pokol, jó és rossz, gonoszság és tisztaság harca – efféle ellentétekre épül fel a mítoszokban és fabulákban gyökerező fantasy-műfaj, és ezért az egyértelműségéért szeretjük. Ezúttal ugyanannak az írónőnek – egyelőre – kétkötetes, színes-szagos sorozatát ajánljuk nektek, amely remekül ötvözi a modern metropoliszokban élő állampolgár alapvető szorongásélményét, a mesét, a mágiát, a sci-fit és persze a romantikát.

Kattints a képre, és vásárolj a könyvhónap keretén belül kedvezményesen!

Sarah J. Maas: Crescent City – Föld és vér háza

Sarah J. Maas könyvsorozatának terjedelmes (több mint 900 oldal!) első kötetében megismerjük az aprólékosan felépített univerzumot, és a benne élő, keményen dolgozó és ugyanekkora lelkesedéssel bulizó félig ember-félig tündér Bryce Quinlant. A lány egyenletesen vágtázó életmódját azonban gyökeresen felborítja legjobb barátnőjének kegyetlen halála. Hiába csukják le a gyilkost, a rémálomnak mégsem akar vége szakadni, Bryce pedig elhatározza, hogy mindenáron a szörnyű ügy végére jár. A nyughatatlan lány hamarosan olyan sötét összeesküvésre bukkan, amely az egész várost fenyegeti, és ő a felelőtlen partigörl álarcát maga mögött hagyva kénytelen átértékelni egész életét.

A műfaj jellegzetességéből adódóan a főhősöknek gyakran akad (lelki)társa. Bryce segítője Hunt Athalar, a bukott és rabszolgaságra ítélt angyal lesz, aki ellenállhatatlan ajánlatot kapott: elnyerheti a szabadságát, ha Bryce mellé szegődik, és megtalálja a gyilkost. A féltündér és a mogorva angyal együtt indul el tehát, és ahogy az lenni szokott, hamarosan kiderül: a két látszólag össze nem illő test valójában ikerlelkeket takar.

A könyv elsőre riasztónak tűnő hosszúsága ellenére helyenként sötétebb tónusú, de kidolgozott, pörgős regény markáns fantasy-motívumokkal, és ugyanakkor nem mellőzi a romantikus elemeket sem. Úgyhogy a zsáner rajongóinak kamasztól kilencvenkilenc évesig kötelező darab!

Kattints a képre, és vásárolj a könyvhónap keretén belül kedvezményesen!

Sarah J. Maas: Crescent City – Ég és lélegzet háza


A bestsellerek örök szabályai szerint ha valami sikerre ítéltetett, azt újra meg kell lovagolni. Bryce Quinlan és Hunt Athalar tehát visszatérnek – sok rajongó úgy várta őket, mint két falat kenyeret.

A páros közös erőfeszítéssel megmentette Crescent Cityt az előző kötetben, de persze nem sokáig ülhetnek a babérjaikon. Ismét sötét felhők gyülekeznek a város felett, Bryce-nak és Huntnak pedig komoly elnyomás ellen kell felvenniük a kesztyűt. De az Erő velük (is) van… Az Ég és lélegzet háza helyenként talán eseménytelibb és akciódúsabb, mint az első rész volt, helyenként viszont szándékoltan visszavesz az iramból, hogy jobban megismerhessük a szereplők belső világát. Egy kicsit talán meglepő módon Maas nem spórolta ki belőle a vad és szókimondó szexjeleneteket sem, és természetesen jókora kérdőjelet rakott a majdnem 900 oldalas regény végére. Jöhet a harmadik folytatás.

Kattints a képre, és vásárolj a könyvhónap keretén belül kedvezményesen!