Itt már lehet strandolni a hosszú hétvégén

Borítókép: Itt már lehet strandolni a hosszú hétvégén Forrás: Getty Images (MichaelSvoboda)
Bár az előrejelzések szerint még nem lesz strandidő, néhány helyen a hagyományokat követve kinyit a strand, de sokan megvárják a pünkösdi hétvégét a nyitásal.

Régebben még biztosak lehettünk benne a május 1 nemcsak A munka ünnepe, ezen a napon nyitottak ugyanis a strandok. Ma már ez sincs mindenhol így, de a Hellovidek.hu a termalfurdo.hu-ra hivatkozva megemlít pár helyet, ahol hétvégén megnyílik a strand. Igaz, hozzáteszik, hogy a legtöbb helyen egyelőre még nem teljes kapacitással.

Nyitnak a strandok: ahol már április 29-én fürdőzhettek a családdal

A hajdúszoboszlói Hungarospa strand- és gyerekmedencéit, illetve a hullámfürdőt is megnyitja április 29-én. Ugyanezen a napon Zalakaroson is lehet már használni a strandmedencéket, na meg a népszerű szabadtéri gyerekvilágot is. A családi csúszdákon már a hétvégén lecsúszhattok tehát, de az úgynevezett „adrenalin csúszdákra” még várni kell.

Már pénteken csobbanhatok sok más vidéki strandon is, például Szegeden a Napfényfürdő Aquapolis strandján, vagy Lentiben. Békéscsabán, Berekfürdőn, Bogácson és Igalon pedig szombattól lehet használni a strandmedencéket.

Ha a hosszú hétvégét a fővárosban töltitek, a Palatinus Strandon az élmény- és gyerekmedencét is használhatjátok (az úszó- és termálmedencéket pedig egész évben). De a többi medencére és a csúszdákra még várni kell egy hónapot.

Több helyen várnak még a nyitással

Vannak olyan fürdők, ahol a kinti részleg csak május közepén, vagy még később nyit. Mások megvárják a pünkösdi hétvégét, például Gyulán, Sárváron, Gyopárosfürdőn, illetve Budapesten a Paskál Fürdőben vagy a Csillaghegyi Strandon. Megint mások pedig egyelőre nem tudják, pontosan mikor lehet náluk strandolni, ilyen többek közt a Római Strandfürdő.

Ha biztosra akartok menni, az egész évben nyitva tartó szabadtéri medencés fürdőket is választhatjátok, mint az egerszalóki Saliris, Budapesten a Széchenyi Fürdő, Nyíregyházán az Aquarius vagy a Hévízi Tó.

Mielőtt elindulnátok a családdal, azt ajánljuk, csekkoljátok le a Termalfurdo.hu listáját, amely folyamatosan frissül https://www.termalfurdo.hu/mikor-nyitnak-a-strandok . De akár telefonálni is érdemes egyet a kiválasztott fürdőbe, hogy biztosan nyitva legyen a strand. Ha pedig nem bíztok az időjárásban (ami egyelőre abszolút érthető is), érdemes olyan fürdőt választani, ahol szuper benti lehetőségek is várnak benneteket, így a család apraja-nagyja elégedett lehet.

Forrás

Miért húzz magadra UV szűrős fürdőruhát most nyáron a strandon? Mutatjuk a lenti galériánkban!