Wossala Rozina: „Konkrétan nyár nélkül éltem meg a nyarat!”

Borítókép: Wossala Rozina: „Konkrétan nyár nélkül éltem meg a nyarat!” Forrás: VIASAT3
Szeptember 26-án debütál a VIASAT3-on a Troll a konyhában című napi műsor, amit házibuli hangulatú kulináris krimiként jellemzett az egyik műsorvezető, Wossala Rozina. A forgatások még mindig zajlanak, amit az ismert szakács és gasztro szakember nagyon élvez, akár csak a közös munkát Rákóczi Ferivel. Ám nem csak erről faggattuk. Hogy van mostanság? Milyen volt a nyara? Mire készül? Az ÉvaMagazin.hu főszerkesztője, Zubor Rozi beszélgetett vele.

Mielőtt a műsorról faggatnálak, mesélj kérlek kicsit arról, hogy vagy? Hogy érzed most magad?

Kérlek szépen, rengeteg tervvel és izgalmakkal teli időszakot élek. Azt érzem, hogy nagyon jó irányba haladnak a dolgok. Megtaláltam egy olyan egyensúlyt is az életemben, ami boldoggá tesz, szóval azt hiszem, bátran mondhatom, hogy jól vagyok.

Pedig úgy tudom, húzós nyarad volt.

Igen, nekem az elmúlt hónapok a munkáról szóltak. Konkrétan nyár nélkül éltem meg a nyarat. Amúgy télen szoktam elutazni, ez idén se lesz másképp, szóval most különösen várom, hogy felüljek a repülőre és elmenjek Dél-Amerikába picit hosszabb időre. És talán hamarosan még hosszabb időre, talán egyszer maradok is.

Mármint életvitelszerűen, ott élnél?

Nagyon kitekintgetünk külföld fele egy ideje, és úgy érzem, hogy akkor is érezném igazán boldognak és biztonságban magam, ha minden szempontból két lábon állnék. És egyre inkább úgy tűnik, hogy az ezzel kapcsolatos terveim, az ezzel kapcsolatos történet kezd kikerekedni. Mindkét lábamon kezdek stabilan állni, kezdem a komplex stabilitást megtalálni. De egyelőre többet erről még nem mesélnék.

Mi tesz még hozzá a belső jól létedhez?

Határozottan a sport, néha a jóga, a meditáció is szükséges, illetve az a fajta fáradtság, ami a jól elvégzett munkától van. Ebbe beletartozik a tévéműsor is és hamarosan jön ki a könyvem is.

Váó, gratulálok! Én személy szerint nagyon örülök neki, mert amikor Szabados Áginak a saját könyves polcodat mutattad meg, sok mondatod maradt meg a főzés fontosságával kapcsolatban.

Igen, Ági műsora volt az a pont, ami elindította bennem a könyv gondolatát. Úgy érzem, a vendéglátásban és a gasztro világban eltöltött évek alatt olyan tudást gyűjtöttem össze, ami a mindennapi életben is nagy segítség lehet. A könyvben szó lesz arról, hogyan vezessünk gazdaságosabban, tudatosabban és könnyebben háztartást, hogyan nem kell beleszakadni ebbe. De a vendéglátós tippek mellett nagyanyáink praktikái is fellelhetőek lesznek benne.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik! Már értem, miért nem sikerült a nyarat igazán megélned. Könyvírás, forgatás... A Troll a konyhában forgatásai véget értek már?

Nem, még forgatjuk, nagyjából a felénél tartunk, szóval hiába kérdeznéd, kik a nyertesek és kik a trollok, még nem tudom. :)

:D Haha, tudom, hogy egyébként sem árulhatnál el ilyet. Egyébként hogy érzed a műsorban magad?

Nagyon jól! Boldog vagyok, hogy végre hosszú idő után igent tudtam mondani egy tévés produkciónak. Sokszor kerestek meg az elmúlt időkben, de húztam egy határt. Nekem a vendéglátás és a gasztro a munkám, ezzel kell foglalkoznom. Nem kell szerencsére mindenáron celebeskednem. Ez viszont nagyon testhezálló, ezért mondtam igent. Ráadásul Rákóczi Ferivel szerintem olyan jó páros vagyunk, akiknek már régen találkoznia kellett volna. Első másodperctől jól működünk együtt: megvan a kölcsönös tisztelet, az összekacsintások. Hasonló az értékrendünk és humorérzékünk is. Tényleg jól érezzük magunkat a forgatások közben.

Forrás: VIASAT3/Udvardi Attila

Igen, Feriről pedig sokan elfelejtik, hogy nem csak műsorvezető, hanem ő is vendéglátós, szakmabeli, hiszen neki is van étterme. Azt mondd viszont el nekem, hogy a főzőműsorok fénykorát éljük, mostanában rengeteg ilyen műsor van. Miért válasszák a nézők a Troll a konyhában-t?

Pont azért, mert a többi „csak” főzőműsor. A ’Troll a konyhában’ viszont egy házibuli hangulatú kulináris krimi. Van egy főzőverseny része, amiben egy csapat azért küzd, hogy én, mint az ítész elfogadjam az ételüket. Ám a fő cél nem az, hogy gasztronómiai magaslatokba törjünk, ugyanis minden nap van egy troll, aki szabotálja a főzést. Nagyon érdekes, hogy kovácsolódik össze a csapat úgy, hogy közben mindenki gyanús a végére... A hét elején még könnyű dolga van a trollnak, de a hét végére már alig bírnak trollkodni. Tényleg nagyon vicces jelenetek vannak és közben a néző is a jókedvvel meg heccelődéssel találkozik.

Forrás: VIASAT3/Udvardi Attila

Végre a nevetésen a hangsúly és nem csak magán a versenyzésen. Nagyon kíváncsian várom az adásokat! Tökéletes választás lesz az őszi estékhez!

Az biztos!

De ha már ősz... Nem tudlak úgy elengedni, hogy ne kérjek tőled valami recept tippet. Remélem nem bánod. :D De nem sütőtök krémleves receptet kérek, nyugi. Valamit, amit ilyenkor nagyon ajánlanál az Éva olvasóinak.

Nem konkrét receptet mondanék, inkább arra hívnám fel a figyelmet, hogy hazánkban mennyire hálás időszak az ősz, mert megjelennek immunerősítő zöldségek, mint például a fekete retek vagy a cékla, illetve hamarosan itt van mindenki kedvence, a sütőtök is. Ilyenkor én még nem a húsfogyasztást súlyoznám, hanem maradnék inkább a zöldségek mellet: sülve, krémlevesnek, pürének, mindenhogy isteni dolgok készíthetőek belőlük.

Hallom, hogy miközben (telefonon keresztül) beszélgetünk, te is gyorsan épp megebédeltél. Mi volt ma Wossala Rozina ebédje? Hátha ezzel is ötletet adunk az olvasóknak. :)

Haha, igen, most volt csak időm gyorsan enni valamit. Borjú tomahawk volt az ebédem, csípős szósszal és paradicsomsalátával.

Jól hangzik, köszönjük szépen! És a beszélgetést is! Szeptember 26-tól mi is nézünk majd a VIASAT3-on!