Pikáns sütőtökkrémleves, ahogy még nem próbáltad

Ha unod a hagyományos sütőtökkrémlevest, próbáld ki ezt az ínycsiklandó és egészséges változatot, ami zsályával, kurkumával és kókusztejjel készül.
Mivel minden krémes ételnek jól áll a roppanós elem: szórd meg tálalásnál egy kis pirított mogyoróval, mandulával vagy a kedvenc csonthéjasoddal, ami tökéletesen megkoronázza majd ezt a laktató, forró levest.
Sütőtökkrémleves

Forrás: thegreenlife.ca/
Sütőtökkémleves
Hozzávalók
- 1 hagyma (felaprítva)
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 1 közepes sütőtök (felkockázva)
- 1 ek. őrölt kurkuma
- 1 tk. őrölt kömény
- 1/2 tk. füstölt paprika
- 1 tk. tengeri só
- 1 doboz kókusztej
- 2 1/2 csészényi víz
A tálaláshoz:
- egy kevés kókusztej
- 12–15 zsályalevél
- 1/3 csészényi mandula (pirítva, apróra vágva)
Elkészítése:
- Egy serpenyőben olvaszd fel a kókuszzsírt, pirítsd meg rajta a zsályaleveleket, majd szedd papírtörlőre.
- Egy nagy lábasban hevíts újra kókuszolajat, és dinszteld meg rajta a hagymát, fokhagymát.
- Add hozzá a kurkumát, a köményt és a paprikát, ezután add hozzá a tököt, a kókusztejet (egy keveset tegyél félre belőle majd a tálaláshoz) és sózd meg.
- Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes tököt.
- Forrald fel, majd vedd kisebbre alatta a lángot. Főzd 30 percen keresztül, vagy amíg meg nem puhul a tök.
- Pürésítsd botmixerrel, és ha szükséges, érdemes ilyenkor még utánízesíteni.
- Tálalásnál szórd meg pirított mandulával és zsályalevelekkel, és csepegtess rá némi kókusztejet.
Forrás: thegreenlife.ca