Egy program, amit nem hagyhatsz ki idén nyáron – az egész családnak ott a helye!

budapesti atletikai vilagbajnoksag Forrás: Getty Images
Idén hazánk rendezi az atlétikai világbajnokságot, ami az ország történetének eddigi legnagyobb, és a világ harmadik legjelentősebb sporteseménye, így akkor sem szabad kihagynod, ha nem te vagy a legnagyobb sportrajongó a földkerekségen!

Magyarország augusztus 19-27. között rendezi meg a budapesti atlétikai világbajnokságot, amelynek legtöbb számát az újonnan épült Nemzeti Atlétikai Központban tartják, egyes versenyszámokat, mint például a maratonfutást viszont a főváros szívében, ahol bárki szurkolónak állhat egy ilyen rangos eseményen.

Ez az esemény nem csak az ország számára igazán meghatározó, de minden egyes néző olyan élménnyel gazdagodhat, ami egész életre szóló emlékeket ad. Több, mint 2000 versenyző érkezik majd a helyszínre, köztük igazi világsztárok is az atlétika világából, akik a szemünk láttára döntenek majd csúcsokat és érnek el fantasztikus eredményeket. Arról nem is beszélve, hogy a magyar atlétikai csapat számára milyen felemelő lesz hazai közönség előtt rajthoz állni.

Armand Duplantis, világbajnok rúdugró, világcsúcstartó
Forrás: Getty Images
Armand Duplantis, világbajnok rúdugró, világcsúcstartó

A sportok királynőjének tartott atlétika egy igazi „alap sportág”, így ha a gyerekeidet szeretnéd rávenni az aktívabb életmódra, vagy az a célod, hogy megtalálják a számukra megfelelő mozgásformát, akkor a lelátón ülve a csúcsatlétákat nézve biztosan megjön a kedvük, hogy tegyenek egy próbát vele!

Ráadásul egy igazán aranyos kabalát választottak az esemény figurájának, mégpedig YOUHUU-t, a rackajuhot, aki éveken élt lustálkodva és szomorúan, ám a világbajnokság az ő motivációját is meghozta, így újra aktív életet él. YOUHUU biztosan a gyerekek kedvence lesz az eseményen.

Ha megjött a kedved:

Jegyek kaphatók a jegy.atletikaivilagjanoksag.hu weboldalon.